Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 september 2020

gepost 7 days ago, op maandag, 14 september 2020 door Crew

In Aalter zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen. De alarmdrempel van 20 is hierdoor niet overschreden. De gemeente zit nu op 3 bevestigde besmettingen in de laatste 7 dagen.

------------------

Schoenenwinkel Brantano in het Krugercomplex in Eeklo wordt overgenomen door vanHaren. De vestiging in Maldegem voorlopig niet.

Of dit goed nieuws is voor het personeel van Brantano Eeklo, is niet duidelijk. De werknemers van Brantano zullen niet automatisch mee overgenomen worden, want vanHaren heeft alleen de gebouwen van Brantano overgenomen. De Nederlandse keten laat wel weten aan HLN dat het open staat voor oud-medewerkers van Brantano die aan een nieuw avontuur willen beginnen.

-----------

Een schietpartij langs de Vaartkant in Balgerhoeke (Eeklo) bleek vals alarm te zijn.

Twee fietsen belden de politie op met de melding dat ze beschoten werden. Verschillende patrouilles van de politiezones Maldegem en Meetjesland kwamen ter plaatse, inclusief de helikopter van de federale politie, om uiteindelijk vast te stellen dat het om ... een jager ging. Zijn vergunning en de locatie waar hij aan het werk was, bleken legaal, waarop hij mocht beschikken.

-------------------

Na eerder uitstel van de Memorial Bjorg Lambrecht zal de koers nu gereden worden op zaterdag 3 oktober. Dat horen we van Kurt Lambrecht: ****

De aantal inschrijvingen voor de Memorial Bjorn Lambrecht stromen vlot binnen. **** Kurt Lambrecht was dat over de Memorial Bjorg Lambrecht die zal gereden worden op 3 oktober en als aankomst de Maldegemseweg heeft in Knesselare.

----------------

In het kanaal Gent-Brugge-Oostende heeft de brandweer zondagmiddag een zoekactie gehouden naar een mogelijke drenkeling. De actie werd georganiseerd na de vondst van een fiets naast het water in Brugge. Van een fietser was evenwel geen spoor. De brandweer stuurde een boot het water op, terwijl enkele duikers en ambulanciers zich langs de kant paraat hielden. Uiteindelijk werd de zoekactie stopgezet zonder resultaat en keerden de hulpdiensten terug naar de kazerne.

---------------

Een onafhankelijk gemeenteraadslid in Aalter, is in de nacht van zaterdag op zondag door de gevel van het leegstaand café Bar Fatal in Aalter gereden. De 51-jarige vrouw had enkele glazen te veel op en miste haar bocht. Ze raakte lichtgewond.

----------------------

Zaterdag 3 oktober wordt de Memorial Bjorg Lambrecht gereden. Over het parcours van de wedstrijd hoor je Kurt Lambrecht: ***** Er is ook een boek gemaakt over Bjorg Lambrecht ‘Ik had een droom’ ******* Wens je ook een exemplaar van het boek over Bjorg Lambrecht, dat kan je het boek bestellen via [email protected].

----------------------

Voor het eerst in ons land werd een mobiele stadsbatterij geïnstalleerd en getest op een bouwwerf. De batterij is een duurzaam alternatief voor dieselgeneratoren. Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter kreeg de eer om de batterij voor het eerst te gebruiken op een bouwwerf in Stekene.

------------------

Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Eeklo minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. De gemeente zit daarmee onder de alarmdrempel van 20, en telt 3 bevestigde gevallen in de laatste 7 dagen. De alarmdrempel wordt berekend op basis van het aantal gevallen in verhouding met de totale bevolking.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws