Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 september 2020

gepost 6 days ago, op maandag, 14 september 2020 door Crew

De maandelijkse vergadering van de gemeenteraad in Eeklo verhuist tijdelijk naar de sporthal, omdat daar meer plaats is om iedereen ver uit mekaar te zetten.

Tijdens corona werden de vergaderingen van de gemeenteraad digitaal gehouden. Op maandag 21 september wordt er voor het eerst weer fysiek vergaderd.

Reserveren kan met een mail naar [email protected] Wie de gemeenteraad bijwoont, moet de veiligheidsvoorschriften naleven.

------------------

De AD Delhaize aan het station in Aalter heeft een nieuwe zaakvoerder. Stefaan Bruggeman uit Maria-Aalter draagt er vanaf nu de verantwoordelijkheid. We vroegen aan Stefaan van AD Delhaize in Aalter wat de toekomstplannen zijn: *****

Aldus Stefaan Bruggeman als nieuwe uitbater van AD Delhaize uit Aalter.

---------------

Na weken van intensieve renovatiewerken door de leden van Vliegclub Ursel, is hun clubhuis een pareltje geworden. Wie er plaats neemt, heeft een heel mooi zicht op de landingsbaan. Iedereen is welkom op de Vliegclub van Ursel en dit van vrijdagmiddag 14 uur tot zondagavond voor een drankje of een maaltijd.

--------------------------

Jellert Van Landschoot trekt de komende maanden het shirt aan van Lierse Kempenzonen. De 23-jarige middenvelder uit Maldegem-Kleit ondertekende een contract voor één seizoen en hoopt in het Antwerpse bevestiging te brengen van zijn sterk seizoen bij NEC Nijmegen. De honger naar voetbal is groot bij het jeugdproduct van Club Brugge.

---------------

Groen roept op om in Maldegem meer in te zetten op snelheidsconroles. Je hoort gemeenteraadslid voor Groen Dino Lateste: ****

Er zijn momenteel al meer controles in Maldegem dat zegt schepen van mobiliteit Jason Van Landschoot ******

---------------------

Na een halve maand les haalt het College ten Doorn in Eeklo, de grootste school van het Meetjesland, opgelucht adem. Voorlopig blijft de school coronavrij.

Met 2.700 leerlingen die op de secundaire campus in de Zuidmoerstraat les volgen, is het niet evident om corona buiten de schoolpoorten te houden. Er wordt maximaal ingezet op hygiëne en handen ontsmetten en social distancing wordt ook nog altijd gepromoot in College ten Doorn in Eeklo.

----------------

Na vijf jaar als wijkinspecteur in Dentergem start de 40 jarige Stefanie Coen in dezelfde functie bij de lokale politie Damme/Knokke-Heist.

Stefanie Coen kijkt er enorm naar uit om de buurt en haar inwoners beter te leren kennen.

----------------

De politiezone Aalter zoekt een administratieve ICT-consulent die zorgt onder andere voor het technisch beheer van de softwaresystemen en de operationaliteit
van alle hardware en van het LAN- en straalverbindingsnetwerk. Solliciteren kan via www.jobpol.be/ en is mogelijk tot en met maandag 5 oktober 2020.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws