Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 september 2020

gepost 2 weeks ago, op maandag, 7 september 2020 door Crew

In de Brugse rechtbank is gisteren het proces tegen een 69 jarige psycholoog uit Damme ingeleid. Het parket en de familie Saelens verwijten de man in het dossier van de kasteelmoord verslagen te hebben overgemaakt aan onder andere de verdediging van opdrachtgever André Gyselbrecht.

-----------------

Ondanks de inzet van de ‘Aalter Proper’-mensen en de toewijding van vrijwillige bermmeesters, blijft de strijd tegen zwerfvuil een hele opdracht. Alle handen zijn dan ook welkom en dat kan ook met jou klas of school. Registreer je via de website www.mooimakers.be en stel een actieplan op voor het komende school- of werkingsjaar.

----------------------

In de bibliotheek van Beernem kan je naar een heel opmerkelijke tentoonstelling gaan kijken. De zeventig jaar oude Rozenfeesten zijn er te bewonderen in woord en beeld. De na-oorlogse kermis op ‘Beernem-platse’ komt op die manier in de kijker.

Deze tentoonstelling is een selectie uit méér dan 5.000 foto’s waarvan ruim 2.600 effectief gebruikt.

-----------------------

Om het oversteken van de Walstraat in Oostkamp veiliger te maken, wordt het voetpad er breder gemaakt. De werken zijn gisteren gestart. Tijdens de werkuren is de Walstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer.

-------------------

De dochter van Koning Albert: Delphine Boël schonk de Gentse afdeling van het Rode Kruis één van haar kunstwerken en staat erop dat alle 14.000 Rode Kruis-vrijwilligers een mondmasker met het motief van haar werk krijgen.

Delphine Boël werd verwelkomd door burgemeester De Clercq, schepen Coddens en Wim Vandermeersch van het Rode Kruis Gent.

-------------------

In Aalter waren er minder dan 5 besmettingen met corona. De gemeente zit daarmee onder de alarmdrempel van 20, en telt 2 gevallen in de laatste 7 dagen. De alarmdrempel wordt berekend op basis van het aantal gevallen in verhouding met de totale bevolking. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.

---------------------

Vier Chilenen riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen van 30 maanden voor een reeks inbraken in voertuigen. De bende sloeg vooral toe in ondergrondse parkeergarages in Brugge. In vier ondergrondse parkings werden zijruiten van wagens ingeslagen. Het ging in totaal om 12 gelukte inbraken en 2 pogingen daartoe. Op camerabeelden was te zien hoe de daders zich verplaatsten.

-----------------

Langs de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels is gisteren een bestuurder onwel geworden in z’n wagen. Het incident deed zich even na 8 uur ‘s morgens voor. Verscheidene andere bestuurders hadden de man langs de kant zien staan en dienden hem de eerste zorgen toe, in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Die konden het slachtoffer ter plaatse reanimeren, waarna de man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

-------------------

De gemeente Maldegem is een vrouwelijk vijfgeslacht rijker. Baby Suza maakt hier deel van uit. Betovergrootmoeder Maria is 95 jaar en vierde het vijfgeslacht met plezier mee.

--------------------

Het schepencollege van Brugge besliste om de toptentoonstelling Van Eyck in Bruges’, nogmaals te verlengen tot 8 november. De succesvolle tentoonstelling heeft te lijden gehad onder de coronacrisis. Om toch zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven deze hoogstaande tentoonstelling te bezoeken, wordt deze dus verlengd.

---------


  • Bron: Het Laatste Nieuws