Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 september 2020

gepost 2 weeks ago, op maandag, 7 september 2020 door Crew

De politie van Aalter heeft vorig jaar 42.241 snelheidsboetes uitgeschreven. Dat geld gaat naar het federaal verkeersboetefonds. Van die boetes komt welgeteld nul euro rechtstreeks in de gemeentekas. Dat geld stroomt dan wel weer terug naar de gemeenten, om daar dan investeringen in verkeersveiligheid mee te doen.

------------------

Er komt wel degelijk een septemberkermis in Maldegem. Dat heeft het schepencollege van de gemeente beslist. Die zal dit jaar gehouden worden van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 september. Zo goed als alle attracties kunnen op de Markt komen, maar randactiviteiten zoals de fuiven, de avondmarkt of het vuurwerk kunnen dit jaar niet. Tijdens het kermisweekend van 19 september richt Maldegem ook nog één keer de horecastraat in, waarbij de terrassen op straat mogen gezet worden.

------------------------

Het aantal bezoekers aan de ondergrondse parkings van Interparking in Brugge blijft week na week stijgen. Afgelopen week kwam er weer 5,5 procent bij. Het verlies dit jaar, door de coronacrisis, bedraagt 22,5 procent.

Ter vergelijking: Brugge zit voorlopig op een verlies aan bezoekers van 22,5 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat is een stuk beter dan bijvoorbeeld Gent (30 procent), Antwerpen (35 procent) en Brussel (40 procent minder).

-----------------

Drie vrouwen uit Aalter hebben een tafereel gemaakt voor het ‘Tapijt van Assenede’, een borduurwerk dat 100 meter lang moet worden.

Deze drie borduursters hebben samen 561 uren geborduurd aan dit naald-kunstwerk. Het doek en de borduurtafel verhuisden wekelijks van de ene naar de andere borduurster. Info: www.tapijtvanassenede.be.

-------------------

Vrienden en familie hebben afgelopen weekend afscheid genomen van Dany Vandecasteele, oud-directeur van het PTI in Eeklo. Dany Vandecasteele was van 1978 tot 1995 lesgever Engels en Spaans aan het volwassenenonderwijs van onder andere het PTI Eeklo. Van 1995 tot 2018 was hij directeur van het Provinciaal Technisch Instituut Eeklo.

---------------------

De gemeente Maldegem gaat op zoek naar gezinnen, verenigingen en bedrijven die de 300 kansarme kinderen in de gemeente een financieel duwtje in de rug willen geven. Met het project ‘AanZet in Maldegem’ is het de bedoeling om 300 euro per jaar te schenken, en zo de schoolkosten van een kansarm Maldegems kind te bekostigen.

-------------------

De gemeente Aalter schrapt dit jaar de winterconcerten in het Kasteel van Poeke.

Een keer per maand kon je op zondag in het kasteel van Poeke genieten van een klassiek concert, maar door corona zal dat deze winter niet het geval zijn.

-------------------

Cultuurcentrum De Herbakker uit Eeklo start op morgen 8 september met de voorverkoop van de tickets voor de coronaproof voorstellingen van het najaar.

Voorlopig worden enkel de tickets voor het najaar verkocht, en nog niet die voor het voorjaar 2021. Dinsdag 8 september om 19 uur start de online voorverkoop via tickets.eeklo.be.

-----------------------

Verschillende gemeenten in het Brugse kunnen met verminderde waterdruk kampen. Farys verzekert wel dat er voldoende drinkwater zal blijven.

De watermaatschappij voert van maandag tot en met zaterdag werken uit op de hoofdtransportleiding Brakel-Brugge. Die moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verhoging van de leveringszekerheid in de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws