Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 4 september 2020

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 4 september 2020 door Crew

Vanaf deze avond om 19 uur wordt de mondmaskerplicht op straat in Eeklo versoepeld. Het zal enkel nog overdag moeten. De mondmaskerplicht geldt vanaf dit weekend van 7 uur ’s morgens tot 19 uur ’s avonds. Fietsers, step- en scootmobielgebruikers worden volledig vrijgesteld van mondmaskerplicht. Voetgangers en rolstoelgebruikers moeten wel het mondmasker blijven gebruiken. Ook de bezoekers van de wekelijkse markt moeten het mondmasker blijven dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar blijven vrijgesteld.

-----------------------------

De Vlaamse regering heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de tweede fase van de aanleg van het fietspad langs de N370 tussen Wingene en Beernem. Voor de aanleg moet een fikse strook bosrand gekapt worden, al wordt dat verlies gecompenseerd met nieuw groen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de werken in 2021 kunnen starten.

--------------

In de Welvaartstraat in Assebroek is gisteren namiddag even na 15 uur brand uitgebroken in een tuinhuis. De gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat het tuinhuis volledig in vlammen opging. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een fout aan de elektrische installatie in het tuinhuis.

------------------------

Maldegem krijgt met Jeugdatelier Maldegem een inclusieve jeugdbeweging. Daar kunnen kinderen met en zonder een beperking samen spelen.

De gemeente werkt voor het initiatief samen met de vzw Oranje. Op zaterdag 12 september gaat Jeugdatelier Maldegem van start. Het Jeugdatelier is een inclusieve jeugdbeweging waar spelletjes aangepast worden zodat iedereen kan meespelen.

---------------------

De nieuwe opstelling van de wekelijkse markt in Eeklo heeft gisteren meteen voor de nodige commotie gezorgd. In de Boelare stonden enkele kramen pal voor de etalages of zelfs voor de ingang van de winkels. De stad Eeklo bekijkt of er volgende week donderdag aanpassingen kan doen maar wil de markt zeker in het centrum houden.

--------------------

Vanaf maandag 7 september opent een stuk heraangelegde Katelijnestraat in Brugge tot aan het kruispunt met de Colet-tijnenstraat. De opening tot aan het kruispunt is de tweede sinds de werken van start gingen. Aansluitend met de opening voorziet de stad tweerichtingsverkeer. Er wordt zeker nog tot de zomer van 2021 verder gewerkt.

------------------------

De ‘Dag van de Brugse Sportclub’ keert zelfs in het vreemde jaar 2020 terug. Het geeft de clubs de mogelijkheid hun werking voor te stellen aan het grote publiek en zo potentiële nieuwe leden te ronselen.

Voor de veiligheid zal er gewerkt worden in twee zones. “De eerste zone zal een infomarkt zijn waar de Bruggelingen alles te weten kunnen komen over het Brugs sportaanbod en de verenigingen. In de tweede zone zullen de demonstraties plaatsvinden.

-----------------------

In september kan je elke zondag naar een concertje op de site van de Huysmanhoeve in Eeklo. Op zondag 6 september komt de muziekgroep: ‘Bird & Backyards’ aan bod. De optredens starten om 14.30 uur. Toegang is gratis. Per optreden zijn er maximum 150 zitplaatsen beschikbaar. Wie wil, kan een plaatsje vooraf reserveren via www.plattelandscentrum.be,

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws