Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 9 oktober 2019

gepost 5 months ago, op woensdag, 9 oktober 2019 door Wim Van Geert

Vera Schouppe, bekend als weduwe van boer Charel, komt er vanaf met een werkstraf van 200 uur voor haar betrokkenheid bij de drugspraktijken van haar drie zonen. Op diverse locaties in Vlaanderen hadden die speedlabo’s opgezet en runden een grootschalige drugshandel.

Voor andere beklaagden werden gisteren ook jarenlange straffen uitgesproken, afhankelijk van hun rol binnen de organisatie al dan niet met probatie-uitstel.

-------------------------

Dinsdagnamiddag moest de brandweer op de Kapellebeekwegel in Tielt een dikke modderlaag van de weg spuiten.

Wie verantwoordelijk was voor de smurrie op de zijweg van de Schuiferkapelsesteenweg was niet duidelijk. Aan beide kanten van de weg lagen maïs-akkers er wel recent gerooid bij. Mogelijk wacht de vervuiler nog een gepeperde rekening voor de uren werk van de brandweer.

-------------------------

Na zes jaar werd ‘De Lamme Goedzak’, het schip dat toeristen op de Damse Vaart van Damme naar Brugge brengt en omgekeerd uit het water gehaald en over de brug getild. Dat gebeurde met een enorme kraan. Nu vaart de Lamme Goedzak op eigen kracht door de Dampoort sluis richting Zeebrugge waar hij het droogdok in moet voor een periodiek onderhoud.

-------------------------

Evergem krijgt meer dan 3 miljoen euro extra investeringsbudget dankzij het nieuw Vlaams regeerakkoord.

De nieuwe Vlaamse regering komt de plattelandsgemeenten te hulp met een totaal van 1,33 miljard aan extra middelen, in het zogenaamde Open Ruimtefonds. Evergem krijgt een mooi deel van de koek en zal dit onder andere investeren in de aanleg van fietspaden.

--------------------

In Wingene is vorige vrijdag het levenloze lichaam aangetroffen van Monique Willart uit Beernem. Dat bevestigen parket en politie en raakt nu pas bekend. De vrouw was sinds begin augustus vermist. Monique Willart verliet op 3 augustus haar woning in de Stationsstraat in Beernem en was sindsdien spoorloos. De precieze doodsoorzaak van de vrouw is nog niet gekend.

-----------------------

Na een oproep in het opsporingsprogramma Faroek op VTM is een verdachte gearresteerd voor een diefstal met geweld in de Schaperijstraat in Eeklo. Meerdere tips leidden tot een doorbraak in het onderzoek.

Het betreft een 50-jarige man uit Assenede met de Nederlandse nationaliteit. De dader overviel een 65 jarige vrouw, die net geld had afgehaald aan een bankautomaat.

---------------------

De stad Deinze heeft de vergunningsaanvraag voor het kappen van de 105 essen in de Moerstraat in deelgemeente Vosselare ingetrokken. De bomen moeten volgens de stad gerooid worden voor wegenwerken, maar dit zette kwaad bloed bij heel wat buurtbewoners. De bomen zijn nu, voorlopig gered maar de inwoners van de Moerstraat blijven waakzaam en kijken met argusogen naar de nieuwe aanvraag van de stad.

-------------------

Brugs gemeenteraadslid en communicatiespecialist Pol Van Den Driessche gaat aan de slag als diplomatiek adviseur voor Vlaams minister-president Jan Jambon.

Voor Van Den Driessche is dat een eer. Hij was eerder senator voor N-VA en voorzitter van de Belgische Groep van de Interparlementaire Unie. “Het is schitterend om mijn ervaring te kunnen delen”, zegt de Bruggeling.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws