Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 8 oktober 2019

gepost 5 months ago, op dinsdag, 8 oktober 2019 door Wim Van Geert

De fanclub van Bjorg Lambrecht uit zijn geboortedorp Knesselare heeft beslist om ook na de dood van Bjorg te blijven bestaan, en zal er alles aan doen om de nagedachtenis aan de betreurde renner levend te houden. Er wordt gedacht aan de organisatie van een Memorial Bjorg Lambrecht.

Op 5 augustus overleed de beloftevolle renner Bjorg Lambrecht na een val in de Ronde van Polen.

--------------------------

Vandaag start de langverwachte heraanleg van de Krekelstraat in Deinze. Het gaat om voorbereidende nutswerken en die zullen beperkte hinder met zich meebrengen.

Deze werken duren ongeveer tot 19 november. Het stadsbestuur zal een infovergadering organiseren. De Krekelstraat wordt momenteel gezien als ‘de slechtste straat van groot-Deinze. Er is geen fietspad en het wegdek is in zeer slechte staat.

--------------------------

Damme wil in de nabije toekomst evolueren naar een onthaaste stad.

In de komende zes jaar wil Damme 83 acties uitvoeren. Op 1 januari 2020 start de uitvoering. Eèn van de actiepunten is dat Damme een landelijke en onthaaste stad is met oog voor landbouw, toerisme en lokale producten.

-----------------

Een 19-jarige Bruggeling hangt twee jaar cel boven het hoofd voor het beroven van een 91-jarige vrouw. De dader schopte en sloeg het slachtoffer tot ze haar handtas loste. De dame liep daarbij verschillende kneuzingen op. De beklaagde hangt een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd. Hij pleegde tijdens z’n jeugd al drie gelijkaardige feiten en werd daarvoor zelfs geplaatst in de jeugdinstelling van Everberg.

-----------------------

Het nieuwe stadsbestuur van Eeklo wil voluit mee zoeken naar een onderkomen voor de vzw Heldenhuis. De site van De Meerling aan het oude ziekenhuis Alma is een optie. De vzw Heldenhuis wil in Eeklo een huis bouwen waar jongvolwassenen mensen met een beperking samen kunnen wonen. Tegen de zomer van 2020 zou daar duidelijkheid moeten over zijn.

------------------------------

In de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem hebben dit weekend drie inbraken plaatsgevonden. Hierbij werden vooral geld en juwelen ontvreemd.

Zaterdag gingen inbrekers aan de haal met een som geld in de Grammenestraat in Zulte. Er vond ook een inbraak plaats ter hoogte van de Oude Heirbaan. En zondag vond een derde inbraak plaats in een appartement gelegen op de Markt in Deinze.

--------------------

Een inspecteur uit de politiezone Assenede-Evergem riskeert in beroep een celstraf van 6 maanden en 1.200 boete, omdat ze ervan verdacht wordt de feiten in een proces-verbaal bewust verdraaid te hebben. Bij een veroordeling dreigt ze bijgevolg haar job te verliezen. Eerst schreef ze in het PV dat een Iphone ongemerkt meegenomen werd en later werd de handtas van een dame weggerukt. Enkel bij diefstal met geweld komt de verzekeringen tussenbeide.

-------------------

De criminaliteitscijfers in Brugge zijn in 2018 gestegen, naar het hoogste aantal sinds 2014. Zo gebeurden er meer woninginbraken en steeg het aantal feiten van internetcriminaliteit. Bij de politie benadrukken ze dat er dagelijks wordt ingezet op de veiligheid op het Brugs grondgebied. Op basis van deze cijfers stelt de politie van Brugge een nieuw Zonaal Veiligheidsplan op voor de komende vijf jaar.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws