Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 10 oktober 2019

gepost 5 years ago, op maandag, 14 oktober 2019 door Wim Van Geert

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam dinsdag deel aan de nationale flitsmarathon met extra verkeerscontroles. In totaal reden 124 van de 759 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen.

Een hardrijder haalde een topsnelheid van 88 kilometer per uur in de bebouwde kom waar slechts vijftig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet hij zich verantwoorden voor de politierechter. De politie zette tijdens de flitsmarathon 28 wagens aan de kant.

--------------------

De scholen in Maldegem werken samen rond het klimaat en zetten dit schooljaar een project op rond energiebesparing.

Net zoals vorig schooljaar zijn in elke school trekkersklassen aangesteld. Dit zijn voornamelijk de klassen van het vijfde leerjaar. Maldegem tracht met dit project in te zetten op een doorgedreven sensibilisering vanuit de scholen. Door het bundelen van kennis en het uitwisselen van ideeën kan efficiënter gewerkt worden om het uiteindelijk doel te bereiken: minder CO2 uitstoten.”

----------------------

De Deinse Markt wordt op zondag 13 oktober voor de 91ste maal overspoeld door Belgische trekpaarden. Pakov, de vereniging van de Oost-Vlaamse paardenfokkers, organiseert de ganse dag prijskampen.

Het Belgisch trekpaard is het enige paardenras dat in België veredeld is. Tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het voormalige stadhuis op de Markt zijn er prijskampen van het trekpaard volgens leeftijdsklasse gepland.

--------------------

Goed nieuws voor de keeper van Cercle Brugge. Miguel Van Damme: heeft een geschikte donor gevonden voor een beenmergtransplantatie. Begin juni stelden de dokters voor de tweede keer leukemie vast. Na een wereldwijde zoektocht is er nu licht aan het einde van de tunnel. “De maand na de transplantatie is cruciaal. Al is er goede hoop. De ambitie is om zeker terug te keren als voetballer”, zegt de keeper van Cercle Brugge.

--------------

4 van de 1.563 gecontroleerde bestuurders te snel gereden. Dat komt neer op 6 procent.

Er werd enkel binnen de bebouwde kom gecontroleerd daarbij werden geen extreem overdreven snelheden vastgelegd. Wel kregen vijf bestuurders een proces-verbaal voor technische gebreken aan hun wagen.

---------------

In de Lieven Bauwensstraat op het industrieterrein Waggelwater in Brugge gebeurde woensdagmorgen even voor 11 uur een ernstig arbeidsongeval. Een 57-jarige man uit Ingelmunster was even in levensgevaar, maar dat is nu niet langer het geval. Een arbeider kwam bij afbraakwerken onder een betonnen gewelf terecht. Hij werd door de brandweer bevrijd en met levensbedreigende verwondingen naar het AZ Sint-Jan overgebracht. Het parket van Brugge meldt nu dat de man buiten levensgevaar zou zijn. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

---------------

De begraafplaats van Wingene had woensdagvoormiddag een bijzondere bezoeker. ’s Morgens vroeg spotte een medewerker van de gemeente er een mannelijk damhert. Er werd een veearts bijgehaald en met vereende krachten kon het hert gisterenmiddag met succes gevangen worden. Hoe het op de begraafplaats van Wingene is terecht gekomen, is niet duidelijk.

-------------------

In de rechtbank van Brugge is het proces ingeleid tegen de moeder en dochter uit Knokke die in enkele jaren tijd minstens 155 mensen oplichtten.

Alles begon toen de beklaagde in 2014 een immobiliënkantoor overnam in Zeebrugge: Immo Appel. Er werden stelselmatig voorschotten op de aankoop van appartementen in eigen zak gestoken. In juni 2016 liet ze de zaak failliet gaan, de gedupeerden zagen hun geld nooit terug.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws