Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 9 maart 2022 door Crew

Gent toont zich solidair met de vluchtelingen uit Oekraïne. De stad Gent is op zoek naar plaatsen waar ze zelf georganiseerde opvang kunnen voorzien. De verblijfsector en de Gentenaars leveren intussen al heel wat inspanningen. Intussen komen de Oekraïense gezinnen vlot binnen in Gent.

—------------------------------------

De scheepvaartpolitie in Gent heeft dinsdagochtend samen met de Cel Vermiste Personen gedoken naar een autowrak langs de Snepkaai. Dat gebeurde in het kader van een verdwijningszaak. Bij dergelijke ontdekkingen wordt de Cel Vermiste Personen er meteen bij gehaald om eventuele zaken te kunnen linken.

—---------------------------------

De school Kruipuit in Adegem (Maldegem) krijgt een nieuwbouw. Precies dit jaar bestaat de school 150 jaar. In september 2024 moet er gestart worden met de bouw van een compleet nieuwe school in Adegem.

—----------------------------------

Zestien startende ondernemers uit Eeklo organiseren op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart samen ‘Santeboetiek Eeklo’. De kapel van Convent³ in de Tieltsesteenweg 22 in Eeklo wordt twee dagen lang een origineel shoppingcenter. Alle deelnemers geloven sterk in het idee van lokaal ondernemen. Iedereen is gepassioneerd en probeert via zijn producten of diensten net dat tikkeltje extra mee te geven.

—-------------------------------------

Na twee jaar coronastop is er terug toneel in Aalter-Brug. In maart 2020 moesten De Ware Vrienden de productie Trufaldino halfweg stopzetten door corona. Vorig jaar was er al helemaal geen voorstelling, maar in januari kwam het nieuws dat er toch weer gerepeteerd mocht worden. De voorstellingen vinden plaats in de gemeentelijke feestzaal in de Cardijnlaan in Aalter-Brug.

—-----------------------------

Nu de coronabarometer van de overheid eindelijk op code geel staat, voert AZ Alma in Eeklo ook een belangrijke versoepeling door. De structu-rele controle van de bezoekers aan de hoofdingang van het ziekenhuis wordt afgeschaft. Maar het ziekenhuis raadt aan om toch de nodige voorzichtigheid te bewaren.

—---------------------------

De brandweer is dinsdagavond omstreeks 19.20 uur uitgerukt voor een brand in een ontbijtzaak in de Generaal Lemanstraat in Blankenberge. Het brandje ontstond tijdens werkzaamheden in de kelder. Dat zorgde voor de nodige rookontwikkeling. Door de aanwezigheid van co2-flessen ging de brandweer extra voorzichtig te werk, maar de situatie was snel onder controle.

—--------------------------------

De Maricolen in Maldegem ontvangen deze week twintig buitenlandse jongeren en zes begeleiders. Er wordt gewerkt rond vervuiling.“De Maricolen heeft de laatste vijf jaren intensief ingezet op internationalisering, en wordt gekwalificeerd als een Leading International School.

—---------------------------------------

Een Brugse supermarkt neemt opvallende maatregelen in de strijd tegen aanhoudende winkeldiefstallen. Studenten die de supermarkt willen betreden, moeten verplicht hun zonnebril, pet of kap afzetten. Op die manier zijn ze altijd herkenbaar op camerabeelden. Ook moet hun rugzak in een aparte ruimte.

—----------------------------------

Negen Brugse bars slaan de handen in elkaar om de oorlogsslachtoffers in Oekraïne te steunen. Op elke kaart van de deelnemende zaken kan je een speciale suggestiecocktail vinden: ‘from Bruges to Odessa’. Het recept zal in elke bar hetzelfde zijn. Het is een heel toegankelijke cocktail op basis van gin en maraschino. De winst gaat integraal naar het goede doel.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws