Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 10 maart 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 10 maart 2022 door Crew

Houthandel Exzo uit Aalter, stopt met het invoeren van Russisch hout. Uit protest voor de oorlog. Exzo verkoopt en levert hout voor buitengebruik aan particuliere klanten en professionals in de Benelux. Alles samen gaat om het om het schrappen van een 25-tal Russische producten. Wat in voorraad is wordt wel nog verkocht.

—---------------------------------

Michiel en Inge Steenbeke, de uitbaters van Park Adrem in het Heldenpark in Eeklo, organiseren vrijdag een benefiet ten voordele van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. 11 maart vanaf 14 uur is iedereen welkom in het Heldenpark. Je vindt Park Adrem in de Oostveldstraat 93 in Eeklo.

—-------------------------------

Aalter heeft sinds vorige week een nieuw permanent vaccinatiecentrum. Het covid-testcentrum in het Sportpark is intussen gesloten en verhuist dus niet mee naar het nieuwe permanente vaccinatiecentrum De Warande. Het aantal gevraagde testen was dermate gedaald dat er niet langer nood was aan een testcentrum in Aalter.

—----------------------------

De hulp voor Oekraïne neemt vele vormen aan. Dienstenchequebedrijf Artega uit Gent werft een Oekraïense dame aan. Ze spreekt geen Engels of Frans, laat staan Nederlands. De klanten van dienstenchequebedrijf Artega vinden dat evenwel niet erg. Ze zijn vooral blij dat ze een poetshulp hebben.

—----------------------------------

De olievervuiling van vorige maand aan onze kust is wellicht veroorzaakt door de lozing van een schip. Begin februari werd op verschillende plaatsen aan onze kust olievervuiling vastgesteld. De analyses van de oliestalen zijn nog aan de gang, maar de eerste resultaten geven aan dat de aangespoelde olie wellicht afkomstig is van een schip.

—-------------------------------

Oekraïense oorlogsvluchtelingen vinden onderdak in een voormalig Brugs slotklooster. Eind 2020 vertrokken de laatste zusters er, maar vanaf de paasvakantie wordt het Karmeliet-essenklooster in hartje Brugge opnieuw bewoond door oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne.

—--------------------------------

Agenten van de politie Het Houtsche kregen vorig jaar minder te maken met geweld. In vergelijking met 2020 daalde het geweld in de zone vorig jaar met 30 procent. Tegenover 2019 daalde het politiegeweld zelfs met 60 procent. Er wordt gepleit voor een investering in bodycams. Op die manier wil men het geweld tegen politiemensen nog meer terugdringen.

—-----------------------------

Het is opvallend kalm in het test- en vaccinatiecentrum van Brugge in het B-park. De stad Brugge huurt in het winkelcentrum twee aparte ruimtes, maar daar komt binnenkort verandering in. De huur voor het testcentrum is opgezegd. Als de Vlaamse overheid het licht op groen zet, wordt er op korte termijn in Brugge getest en gevaccineerd onder één dak.

—----------------------------- ---------------

Nog tot vrijdagochtend 11 maart zullen de asfalteringswerken worden uitgevoerd op de N49 Natiënlaan ter hoogte van de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist. Na deze werken is de Natiënlaan definitief open voor autoverkeer. Dankzij het droge weer en voldoende hoge wegdektemperaturen, kunnen de asfalteringswerken worden uitgevoerd.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws