Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 maart 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 11 maart 2022 door Crew

Het vergunningenbeleid Gent is doorgeschoten in de foute richting. Dat stelt Unizo, geruggesteund door meerdere ondernemers. Die moeten bergen bewijs leveren om nog een vergunning te krijgen om in het voetgangersgebied in Gent te mogen rijden met de wagen. Vroeger konden ze een permanente vergunning krijgen, maar dat systeem is veranderd.

—-----------------------------------------

De inwoners van het Meetjesland en de ruime regio rond Deinze sorteren steeds beter. Vorig jaar hebben de inwoners daar gemiddeld tien kilo minder restafval geproduceerd. Elke inwoner zorgt daar nu voor 138,3 kilo restafval per jaar. De aparte inzameling van gft lijkt de grootste oorzaak. “De kans de inzameling van GFT op termijn overal verplicht wordt, is groot.

—---------------------------------

Het Jeneverhuis op het Van Hoorebekeplein in Eeklo is volledig verbouwd. De verdieping zal de dienen voor cultureel erfgoed uit Eeklo. Ook de benedenverdieping werd volledig vernieuwd, en kan nu polyvalent gebruikt worden. Het schepencollege moet zich nu nog buigen over een precieze invulling.

—--------------------

De gemeente Sint-Laureins gaat vanaf maandag 14 maart ,Oekraïense vluchtelingen opvangen in de oude pastorij van Waterland-Oudeman. “De pastorij staat momenteel leeg p de website van de gemeente staat een overzicht van wat gezocht wordt, en hoe je kan helpen. Info: www.sint-laureins.be.

—--------------

Het Vlaams Parlement heeft het fusiedecreet voor de havens van Antwerpen en Zeebrugge goedgekeurd. Daarmee staat niets een fusie tussen de twee grootste havens in de weg. Het fusiedecreet werd quasi unaniem goedgekeurd. Enkel oppositiepartij PVDA stemde tegen. Op 22 april moet de samenwerking rond zijn. De fusie van beide havens moet de concurrentiepositie bevorderen.

—---------------------------------

Een man van 28 uit Maldegem riskeert een zware celstraf voor het belagen van zijn bewindvoerder. De man gooide zelfs twee zware stenen door de ramen van zijn bewindvoerder zijn kantoor in Brugge. De verdediging wees op de moeilijke jeugd van de dader die op jonge leeftijd zijn moeder verloor en ook zijn verslavingsproblematiek ligt aan de oorzaak.

—------------------------------------

Hartspecialisten van het AZ Sint-Jan in Brugge plaatsten als eersten in Europa en de VS een geperfectioneerd model kunst-mitralis-klep met kathetertechniek. De nieuwe, geperfectioneerde kunstklep zal heel wat hoogrisicopatiënten die niet in aanmerking komen voor openhartchirurgie alsnog een kans kunnen geven.

—--------------------------

De eerste zonnestralen aan de kust deden alle zorgen in de wereld gisteren even vergeten. Op de Zeedijk in Blankenberge heerste gisteren een zomerse gezelligheid met heel wat wandelaars of scholieren op uitstap. Dit weekend wordt het aan de kust opnieuw wisselvallig, maar zacht weer Vanaf volgende week maandag – en ook de dagen daarna – blijft het aan de kust wel nog altijd zonnig en droog.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws