Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 maart 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 14 maart 2022 door Crew

Het Sterrebos aan de De Pintelaan in Gent is gered. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft de vergunning voor de kap geweigerd. De UGent wou op de site langs De Pintelaan 212 studentenhomes bouwen. Alle andere vergunning zijn wel toegestaan. Zo mag de universiteit van Gent onder meer haar bestaande laboratoria herinrichten, warmtepompen installeren en enkele gevaarlijke stoffen opslaan.

—--------------------------------

De leden van CD&V Aalter hebben het nieuwe bestuur gekozen. Burgemeester Pieter De Crem blijft met 95 procent van de stemmen afdelingsvoorzitter. De Crem had geen tegenkandidaat en zal in 2024 dus zelf moeten beslissen of hij lijsttrekker van zijn eigen lijst mag worden.

—-----------------------------------

De partij Groen Aalter vraagt een aanpassing van het parkeersysteem in Aalter. De parkings waar je nu tussen 8 en 20 uur je blauwe schijf moet leggen, staan zelfs op de piekmomenten half leeg”, klinkt het bij Groen. Daarom stellen ze voor dat bewoners tegen betaling toch langer op de centrumparkings mogen parkeren. Maar daar wil burgemeester Pieter De Crem (CD&V) niet van weten.

—----------------------------------------

De stad Eeklo roept inwoners op om op zaterdag 26 maart deel te nemen aan de actie ‘Maak Eeklo Lenteschoon’. Bedoeling is zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om verspreid over heel Eeklo zwerfvuil te rapen. De stad wordt onderverdeeld in vijf zones, met telkens een verzamelpunt. Inschrijven kan via de website www.eeklo.be/lenteschoonmaak

—-------------------------------------

De Brugse gevangenis werd zondag in de vooravond opgeschrikt door een steekpartij. Een gedetineerde viel er een vrouwelijke cipier aan met een steekwapen. De vrouw werd in de hals geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. De gedetineerde in kwestie zit in de gesloten afdeling van de gevangenis in Brugge. Hij belandde daar nadat hij eerder al in de strafinrichting in de gemeente Wortel ook voor problemen had gezorgd. —----------------------------------------

Een 64-jarige zaakvoerder van een transportbedrijf uit Beernem heeft 8 maanden cel met uitstel gekregen voor sociale dumping. De man ontweek volgens het arbeidsauditoraat de Belgische sociale bijdragen via een Portugese postbusfirma. Zijn transportfirma kreeg 144.000 euro boete.

—------------------------------------

De organisatie van Campo Solar, het populaire festival in een maïsveld op de grens van Damme en Brugge, pakt uit met de eerste namen voor komende zomer festival. Het gaat ondermeer om Het Zesde Metaal, STAKE en Jungle by Night. Ze pakken meteen ook uit met een nieuwigheid: de Campo Camping.

—----------------------------------

Het strand van Knokke-Heist met een hond of paard betreden, is vanaf 15 maart tot en met 15 oktober opnieuw verboden. Alleen op het strandgedeelte ten oosten van Surfers Paradise tot aan de Zwingeul aan de Nederlandse grens zijn honden en paarden het hele jaar door toegelaten.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws