Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 maart 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 15 maart 2022 door Crew

De werken aan de werf op Gent-Sint-Pieters station liggen de komende tijd weer stil. Reden is een ontbrekende vergunning voor het oppompen van water. De Stad Gent levert geen vergunning af voor het oppompen van het grondwater omdat er gevreesd wordt voor verdorring in de buurt.

—----------------------------

In Sint-Laureins is er nog altijd onrust rond de eventuele komst van een asielcentrum, maar in Eeklo is het Rode Kruisopvangcentrum er ondertussen precies twintig jaar. Goed geïntegreerd, waardoor niemand zich daar eigenlijk nog vragen rond stelt. Eeklo stelt zo een tijdelijke warme thuis ter beschikking voor 116 bewoners.

—--------------------------------------

Groen Aalter vraagt de gemeente om de Hoekestraat in Knesselare aan te pakken en te vergroenen. Enkele jaren geleden werd er een nieuw dubbel fietspad aangelegd, in de strook tussen het kanaal en de Langedonkstraat. Groen Aalter stelt voor om daar voor ontharding te zorgen, en dat oude fietspad uit te breken.

—--------------------------------

De Meetjesland Hockey Club uit Eeklo blijft groeien. Ondertussen zijn er bijna 300 leden, en worden de eerste kampioenen gekroond. Sinds de Belgische gouden Olympische medaille is de populariteit enkel maar toegenomen. De U16 meisjes van Meetjesland Hockey Club kroonden zich nu zelfs tot kampioen Indoor in de hoogste Vlaamse afdeling.

—--------------------------------------

Een 24-jarige man uit Knokke-Heist riskeert een strenge celstraf voor poging tot doodslag op een inspecteur van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke. De dader duwde de politieman met z'n hoofd onder water in een gracht, maar ontkent dat hij de politieman wilde doden. De verdediging wees op de moeilijke jeugd van de dader.

—-----------------------

Het psychiatrisch centrum Onze Lieve Vrouw in Brugge vangt zo'n 30 oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne op. De directie werkt daarvoor samen met het OCMW. Maandagavond kwamen de eerste mensen, onder wie kinderen en zelfs een baby, aan.

—----------------------------

Het aantal interventies dat DOVO in 2021 uitvoerde in de provincie West-Vlaanderen was hoger dan in alle andere Belgische provincies samen. Voor het jaar 2021 gaat het om ruim 2 duizend interventies. Dat er zoveel interventies nodig blijven in West-Vlaanderen hangt natuurlijk samen met de militaire geschiedenis die West-Vlaanderen heeft.”

—-------------------------

De Heilig Bloedprocessie in Brugge keert op 26 mei, na twee jaar corona-afwezigheid, eindelijk terug. De organisatie is verheugd dat Brugges mooiste dag opnieuw op de kalender staat en is nu nog steeds volop op zoek naar figuranten. “Normaal starten de voorbereidingen in november, maar toen waren de coronacijfers een pak slechter.

—-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws