Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 16 maart 2022 door Crew

In het UZ Gent liggen momenteel 9 coronapatiënten die te ziek zijn om thuis te blijven. 16 anderen hebben ook covid, maar verblijven om andere redenen in het ziekenhuis. Zoals voorspeld, circuleert er veel meer virus dan voor de versoepelingen. Momenteel heeft dat nog geen weerslag op de bezetting van de ziekenhuisbedden.

—-----------------------------------

Jeroom Lekens, voormalig bewoner en oprichter van de Drongengoedhoeve in Ursel (Aalter) is overleden. Jeroom was samen met zijn vrouw Flora jarenlang het gezicht van de hoeve in het natuurdomein. Jeroom werd 89 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. Het online rouwregister vind je via www.uitvaartzorgpieters.be.

We wensen de familie onze innige deelneming toe.

—------------------------------------

Het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo start met een initiatief dat de familie van patiënten moet geruststellen. Van zodra de patiënt terug op de kamer is na de operatie, krijgt diens vertrouwenspersoon een sms’je. In alle andere gevallen zal het AZ Alma op de klassieke manier telefoneren.

—--------------------------

De motors van politiezone Aalter zijn de eerste die rondrijden met het speciale en reflecterende Battenburgpatroon. Die kaatst het licht volledig terug, waardoor de zichtbaarheid van de motors verhoogt. Aalter is de allereerste die de print ook aanbrengt op politiemotors. —----------------------------------------

De Meetjesland Cafés, een groep van 8 Meetjeslandse cafés, willen wandelaars naar de kroeg lokken. Daarvoor werkte iedere cafébaas twee wandelroutes uit met zijn café als start en aankomst. Samen stippelde de groep 16 originele wandellussen uit van 5 of 10 kilometer langs de verschillende cafés.

—-----------------------------------


Aan het handelsdok in Brugge, op een boogscheut van het politiecommissariaat, is dinsdagmiddag een wagen met een lichaam uit het water gehaald. In de wagen trof de politie het lichaam van een vermiste man aan. De 32-jarige man uit Assebroek was sinds 18 februari vermist. Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

—---------------------------

Net als in de rest van het land, gaan ook de besmettingen in Aalter opnieuw in stijgende lijn. Ze vielen te noteren bij alle leeftijden. In rust- en verzorgingstehuis Veilige Have waren vorige week 22 besmettingen op één afdeling. Bij het Aalterse gemeentepersoneel testten er vorige week dan weer vier medewerkers positief, net als acht leerlingen en twaalf leerkrachten bij Aalterse scholen.

—------------------------------

De nieuwe MUG-heli is dinsdagochtend voor het eerst uitgerukt voor een echte interventie. De vlucht ging richting Ichtegem, waar ze een patiënt oppikten. De nieuwe heli is van Franse makelij en vervangt het vorige model dat na 16 jaar aan vervanging toe was. De helikopter heeft als uitvalsbasis het AZ Sint-Jan in Brugge.

—--------------------------------------

Op de stranden van Blankenberge en Knokke-Heist is gestart met de opbouw van de strandbars. Tegen de paasvakantie moeten alle uitbaters klaar zijn. Al hopen sommigen al sneller te openen. Voor de stranduitbaters is het na twee sombere jaren door corona eindelijk weer een opbouw zonder zorgen. Geen beperkingen, geen mondmaskers: een normaal seizoen komt nu echt heel dichtbij.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws