Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 17 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 16 maart 2022 door Crew

De stijgende energieprijzen, die hebben ook effect op andere sectoren. Wie in een woonzorgcentrum verblijft, kijkt wellicht angstvallig naar zijn eindfactuur, maar in de Gentse stadsrusthuizen komt er nog geen prijsstijging. Het Agentschap Zorg en Gezondheid staat nochtans sinds kort een indexering van die prijs toe na zes maanden, normaal is dat een jaar.

—--------------------------------------------

Een simpele oproep via Facebook om medicijnen aan te kopen voor het Inzamelpunt voor Oekraïne aan de Tragelweg in Wetteren, leverde in een mum van tijd 2.800 euro aan steun op. De eerste lading medicijnen is intussen onderweg naar Oekraïne.

—--------------------------------------

Eeklo trapt binnenkort het Karel Lodewijk Ledeganckjaar af. Het is op 19 maart precies 175 jaar geleden dat de Eeklose dichter overleed. 125 jaar geleden werd het standbeeld van de man onthuld, dat nu nog altijd op het kruispunt van de Koning Albertstraat en de N9 in Eeklo staat.

—------------------------------

De gemeente Maldegem nodigt alle lokale ondernemers uit op twee netwerkmomenten in de shelter in het Sint-Annapark. Ondernemers krijgen er de kans om in gesprek te gaan elkaar en met de burgemeester en schepenen. De netwerkmomenten vinden plaats op maandagavond 11 april en dinsdagavond 19 april.

—---------------------------------

De werken in de Leopoldlaan in Eeklo gaan een nieuwe fase is. Momenteel zijn er werken gestart aan de oneven huisnummers, van de Ovonde tot aan Den Teut. De werken verlopen gefaseerd en duren tot het najaar van 2023.

—-----------------------------

De oorlog in Oekraïne leidt ook tot bezorgdheid bij de leerlingen en leerkrachten van de Stedelijke Academie in Brugge. Ze drukten woensdag hun medeleven uit met vijf minuten stilte en boodschappen voor het getroffen land. Na afloop van de schooltijd verzamelen de leerlingen aan het standbeeld van Jan van Eyck.

—-------------------------------------------

Na Maldegem en Adegem kunnen leerlingen lager onderwijs nu ook deelnemen aan de huiswerkklassen in Kleit. Daar kunnen leerlingen die een extra duwtje in de rug nodig hebben onder begeleiding hun huiswerk maken op woensdagnamiddag. De school is echter nog dringend op zoek naar leerkrachten of begeleiders om de klasjes te begeleiden.

—-----------------------------------------

De gemeente Aalter heeft een aantal populieren laten rooien op het einde van de Weibroekdreef, maar die worden niet herplant. De bomen waren 50 à 60 jaar oud en bij populieren gaat de stevigheid dan weg.

—-----------------------------------

De rotonde aan de Baron De Maerelaan in Zeebrugge krijgt een kunstwerk als ‘welkomstbaken’. Het idee komt van de lokale handelaars, in samenspraak met UNIZO.De rotonde is eigendom van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), maar heeft momenteel een trieste en grijze aanblik. Daar moet in Zeebrugge binnenkort verandering in komen.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws