Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 maart 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 18 maart 2022 door Crew

In drie Gentse stadsscholen komen in totaal negen luchtreinigers als deel van een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit Leuven en Eindhoven. Op die manier wil de Stad Gent onder de loep nemen hoe ze op een duurzame manier de luchtkwaliteit in klaslokalen kan verbeteren.

—------------------------------------

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd door het CD&V-bestuur van Wetteren bevestigd: Op 1 juli neemt Albert De Geyter de burgemeesterssjerp over van Alain Pardaen. Voor Alain Pardaen is het na 19 jaar in het schepencol­le­ge en 12,5 jaar als burgemees­ter van Wetteren tijd om te genieten van een ander leven.

—--------------------------------

De plannen voor het centrumpark en de ondergrondse parking op de voormalige academiesite in de Stationsstraat in Aalter krijgen vorm. Op de parking zal er naast vijftig parkeerplaatsen ruimte zijn voor oplaadstations op basis van groene energie en een aanbod van deelwagens, deelfietsen en deelsteps.

—-----------------------------------------

Het aantal gevangen zwerfkatten in Eeklo daalt de laatste jaren sterk. Dat blijkt uit cijfers van Dierenasiel Gent. Stad Eeklo organiseert elke derde volle week van de maand een vangactie voor zwerfkatten. In 2017 ving het dierenasiel van Gent nog 77 zwerfkatten in Eeklo. De afgelopen jaren daalde dat aantal gestaag.

—---------------------------------

De Oost-Vlaamse plantenruildag vindt dit jaar plaats in Aalter. Zondag worden er aan Aalter-Brug bijenvriendelijke planten en stekjes aangeboden en de lokale imkersbond doet een oproep aan de bezoekers om ook zelf plantjes mee te brengen. Meer info via www.aalterimkert.be

—-----------------------------

De Britse rederij P&O Ferries, met hoofdzetel in Dover en een belangrijke partner van de haven van Zeebrugge, kondigde het collectief ontslag aan van 800 Britse werknemers op hun schepen. De immense ontslagronde doet stof opwaaien over het Kanaal, maar heeft voorlopig geen gevolgen voor ons land.

—-----------------------------

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de reservatiestrook langs het Schipdonkkanaal in het Meetjesland. Vlaams volksvertegenwoordiger Mieke Schauvliege (Groen) deed een tweede poging om de Vlaamse regering te overtuigen om werk te maken van het schrappen van deze reservatiestroken. “De meerderheidspartijen hebben echter beslist om nog niet te beslissen”, zegt Schauvliege.

—------------------------

Een 58-jarige man uit Aalter riskeert in de Brugse rechtbank 30 maanden cel, eventueel met uitstel, voor de productie en het verhandelen van synthetische cannabis. Ook de schoonzus van de man werd door het parket voor de rechter gebracht. De Brugse vrouw beweert net als haar schoonbroer niet te hebben geweten dat hun praktijken illegaal waren.

—-------------------------------

De gemeente Maldegem wil de Buurtstraat verkeersveiliger maken. De toegelaten snelheid wordt aangepast naar 50 kilometer per uur en er komen extra wegmarkeringen om de chauffeurs af te remmen. De Buurtstraat in Maldegem is één van de laatste straten waar je binnen de bebouwde kom nog 70 kilometer per uur mag rijden.

—---------------------------------------

Een 35-jarige man uit Eeklo, met een strafblad dat al dateert van in 2008, riskeert een effectieve celstraf van 10 maanden na een diefstal en poging tot afpersing van een vriend. De beklaagde stal de tablet van zijn vriend en vroeg 500 euro om deze terug te geven.

—-----------------------------------  • Bron: Het Laatste Nieuws