Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 maart 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 20 maart 2022 door Crew

De man die vrijdagochtend overleden uit de jachthaven in Eeklo werd gehaald is de 55-jarige Johnny Deliaert. Hij woonde er op een boot in de haven en viel waarschijnlijk al twee dagen eerder overboord. Volgens een autopsie van het parket Oost-Vlaanderen gaat het om een spijtig ongeval.

—--------------------------------

Een voormalig pakjesbezorger riskeert een celstraf van 12 maanden wegens diefstal van maar liefst 100 pakketjes in het depot van Aalter. De man was aan het werk bij een vervoersfirma en verduisterde de goederen om zijn eigen financiële problemen op te lossen. De man had een gokverslaving en was op die manier in geldnood geraakt.

—-----------------------------------------------------

Vreemde taferelen aan enkele Gentse tankstations: bestuurders schoven aan bij een tankstation aan de Drongensesteenweg, maar er was geen benzine meer. Diesel en benzine tanken is sinds zaterdag een stuk goedkoper. Dat betekent ook dat heel wat mensen nog reden tot ze dit weekend letterlijk bij konden tanken.

—--------------------------------------

Na jaren dromen kregen de skaters van Aalter eind vorig jaar een nieuw skatepark. Wie wil leren skateboarden kan op woensdag 6 april terecht in het nieuwe skatepark in Aalter. Het gemeentebestuur organiseert er een workshop en skaters kunnen er vrij aansluiten.

—----------------------------------------

Afgelopen zondag 20 maart, aan de vooravond van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, is in Brugge actie gevoerd tegen racisme. Brugge sluit daarmee aan bij 14 andere Belgische steden waar Platform 21/3 zich uitspreekt tegen toenemende discriminatie, ook nu in tijden van oorlog en pandemie.

—----------------------------------------

Ontex, de luierproducent met een vestiging in Eeklo, wil de oorlogsslachtoffers van Oekraïne helpen. De voorbije twee weken werden meer dan een miljoen persoonlijke hygiëneproducten gedoneerd aan vluchtelingen. Bij Ontex vervaardigen ze producten die van cruciaal belang zijn voor de dagelijkse hygiëne en gezondheidszorg van miljoenen mensen over de hele wereld.

—---------------------------------------

Na de paasvakantie kunnen jongens en meisjes in Aalter terecht voor gratis hockeylessen. Acht woensdagen lang kan de jeugd hiervoor terecht in het sportpark. Door de successen van de nationale hockeyploeg is de sport populairder dan ooit. Vanaf mei kunnen kinderen en jongeren ook in Aalter dus van de sport proeven.

—------------------------------------

In de tien kustgemeenten werden zaterdag opnieuw volop schelpen geteld tijdens de Grote Schelpenteldag. Het is al de vijfde keer dat het Vlaams Instituut voor de Zee, burgerwetenschappers gebruikt om interessante gegevens rond schelpen te verzamelen. Met 750 deelnemers en 38.0000 schelpen was de schelpenteldag alvast een succes.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws