Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 22 maart 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 22 maart 2022 door Crew

Het voormalige ziekenhuis Sanapolis in Sijsele (Damme) start eind maart met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De voorbije maanden konden ook inwoners uit Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins er al terecht voor hun coronavaccin of een test. Na de activiteiten als vaccinatiecentrum en testcentrum in het kader van de coronapandemie, voegt Sanapolis zo een nieuwe dienstverlening toe op de site in Sijsele.

—-------------------------------------

Een 22-jarige man uit Aalter en 26-jarige tweelingbroers uit Deinze staan in de Brugse rechtbank terecht voor een zware vechtpartij aan een danscafé uit de stad Tielt. Een man liep er twee jaar geleden een kaakbeenbreuk op, maar volgens de beklaagden was die het gevolg van een val. Het parket vorderde celstraffen tot 2 jaar.

—------------------------------------

Stad Eeklo heeft in samenspraak met Horeca Meetjesland, Administratie Wegen en Verkeer (AWV) en politie dit jaar voor een nieuwe en verbeterde opstelling van de terrassen aan de Boelare gekozen. Zo komen de terrassen volledig tegen de gevel te staan. Ook de tenten en bijhorende terrasuitbreidingen op de Markt van Eeklo komen terug vanaf vrijdag 29 april.

—----------------------------------

De thuiszorgers in Eeklo willen af van hun parkeerzorgen. Nu mogen ze een half uurtje gratis parkeren voor de deur van de aanvrager, maar dat is volgens de actievoerders onvoldoende. Met een grote zorgparkeerkaart in de hand trokken ze het Stadskantoor in Eeklo in om deze te overhandigen aan de burgemeester. Burgemeester Luc Vandevelde plaatst het punt op de gemeenteraad.

—------------------------------------

Met de klassieker Brugge-De Panne op woensdag voor de heren en op donderdag voor de dames staat Brugge straks weer prominent op de wielerkalender. Later dit voorjaar volgt nog de Elfstedenronde en vanaf volgend jaar keert ook de start van de Ronde van Vlaanderen weer om de twee jaar terug. Véél koers is dat voor Brugge, dat zich meer en meer profileert als wielerstad.

—--------------------------------

Een 43-jarige Blankenbergenaar riskeert 18 maanden cel voor drugsverkoop. Het onderzoek ging van start toen in het postsorteercentrum van Gent een pakket met bijna 200 xtc-pillen werd onderschept met de Blankenbergenaar als bestemmeling. Op 20 juni wordt de zaak verdergezet.

—-----------------------------------

De tiende Natuurloop in Beernem start op zaterdag 26 maart om 14 uur in sporthal Sint-Amandus. De feesteditie bestaat uit puur onverhard loopplezier langs 3 gloednieuwe parcours in en rond het provinciedomein Bulskampveld. Momenteel zijn er bijna 600 lopers ingeschreven. Er kunnen maximaal 750 lopers deelnemen. De winst van de natuurloop gaat dit jaar naar Oekraïne 12-12.

—--------------------------------------

Door werken op de R4-Binnenring in Gent zal het verkeer richting Eeklo over één rijstrook moeten rijden. De oprit van de Valentin Vaerwyckweg naar de R4-Binnenring richting Eeklo gaat hierdoor dicht tijdens de werken. De werken zijn klaar op 26 maart.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws