Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 23 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 23 maart 2022 door Crew

In de Gentse gevangenis woedde dinsdagnamiddag kortstondig een brand. Een gevangene had brand gesticht in zijn cel, maar het personeel reageerde alert en kon het vuur al snel doven. Er diende niemand geëvacueerd te worden en er raakte ook niemand gewond.

—--------------------------------------

Eeklo roept de maand april uit tot de ‘Maand van de markt’ en zorgt dat er elke donderdag heel wat te beleven is. Elke donderdag in april zullen prijzen te winnen zijn en is er randanimatie. De provincie Oost-Vlaanderen gooit daar nog een pak weekendjes weg en pakketten streekproducten bovenop.

—----------------------

De dansproductie Cogétama, over de vroegere sigarenfabriek van Knesselare, wordt in het najaar hernomen. Er worden extra dansers gezocht. Nu zondag 27 maart wordt een auditiedag gehouden in het Kunstencentrum ArtA’A aan het station in Aalter. Registreren kan via www.glenlambrechtproductions.com.

—--------------------------------------------

Muziekfan en politicus Peter Van Hecke uit Maldegem wil op maandag 11 juli vanuit het Meetjesland een bus inleggen naar het optreden van The Rolling Stones in Brussel. De bus zal vertrekken aan de parking van KSK Maldegem, en keert na het optreden van The Stones terug. Reserveren kan via [email protected]

—----------------------------------------

Een 41-jarige Roemeen uit Brussel heeft dit najaar een andere bestuurder bedreigd met een bolletjespistool op de E40 in Brugge. De wegpolitie kon het verdachte voertuig staande houden op de snelwegparking in Jabbeke. De rechter legde hem bij verstek 8 maanden cel op.

—-------------------------------

Wie in Aalter te vlug rijdt in een zone 30 krijgt voorlopig nog geen GAS-boete in de bus maar een uitnodiging tot onmiddellijke inning van de politie. De gemeente wacht nog op een nieuw decreet van de Vlaamse overheid om de GAS-boetes in te voeren maar lang zal dit niet meer duren.

—----------------------------------------

Aqualex - de Belgische specialist in designkranen en innovatieve drinkwatersystemen opent een concept store in de Kustlaan in Knokke. In de belevingsruimte worden kunst, fotografie en design samengebracht. Voor de gelegenheid kwam minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne richting Knokke-Heist.

—------------------------------------------

Met de opening van de eerste strandbar aan onze kust is de zomer nu écht in zicht. Siësta Beach in Knokke-Heist opende dinsdagmiddag als eerste de deuren en dat was meteen een succes. “Het terras zat goed vol”, glundert uitbater Benjamin Smallegange. De komende dagen volgen er nog strand-uitbaters het voorbeeld.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws