Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 23 maart 2022 door Crew

Koen Loete, voormalig burgemeester van Eeklo, is door de rechtbank officieel vrijgesproken voor de aanklacht ‘schending van het beroepsgeheim’. De rechter oordeelde dat de info die hij in een Facebookbericht zette niet geheim was, en onder de openbaarheid van bestuur valt.

—--------------------------------

Het OCMW van Eeklo wint de allereerste Ethias Youth Solidarity Award, en krijgt 30.000 euro voor een project rond jongerenarmoede. Eeklo wint in de categorie van gemeenten met minder dan 30.000 inwoners, net als Kruibeke. Ethias wil financiële kwetsbaarheid bij jongeren mee helpen bestrijden en lanceerde daarom de nieuwe wedstrijd.

—-----------------------------------

Verschillende gemeenten in het Meetjesland hebben het Bomencharter ondertekend. Tegen eind 2024 komt er minstens één extra boom per inwoner. De schepenen Filip Smet uit Eeklo en Josse Verdegem uit Evergem trokken samen naar Puurs voor de ondertekening.

—-----------------------------------

De gemeente Maldegem organiseert op maandag 28 maart een informatieavond voor inwoners die Oekraïners op de vlucht willen opvangen. Aanmelden als gastgezin of inschrijven voor de infoavond kan via www.maldegem.be/oekraine, of op 050/72.72.16.

—-------------------------------------

Aalter is klaar voor een bruisend activiteitenjaar, nu het na corona weer mag. De kermissen hervatten en er staan al meer dan honderd activiteiten gepland. Het weekend van 26 en 27 maart maakt Knesselare zich op voor de Vastenkermis. “Zo is Aalter meteen vertrokken voor een mooi kermisjaar met zestien kermissen, verdeeld over de acht deelkernen.

—-----------------------------

De 11-jarige Alysa Coppens heeft de Junior Journalistwedstrijd van de Davidsfondsafdelingen Aalter gewonnen, en heeft dus de beste jeugdpen van de gemeente. Meer dan 150 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar hebben deelgenomen aan deze lokale wedstrijd, rond het thema ‘De wereld na 2030’.

—----------------------------

Op zondag 24 april nodigt het Brugse stadsbestuur alle inwoners uit op een ‘lenteborrel’. Die moet dit jaar de traditionele nieuwjaarsdrink, die al twee jaar door corona niet georganiseerd kon worden, vervangen. Iedere Bruggeling is op die zondag welkom op de Burg van 11.30 tot 13 uur voor een hapje en een drankje.

—-----------------------------

Vanaf donderdag 31 maart mogen houders van een strandcabine opnieuw hun plaats innemen op het strand van Zeebrugge. De strandcabine eigenaars ontvingen daarvoor een brief met daarin alle opbouwinformatie. Alle 470 plaatsen voor een strandcabine zijn ingenomen in Zeebrugge.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws