Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 25 maart 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 24 maart 2022 door Crew

De politie van zone Meetjesland Centrum nam deel aan de nationale flitsmarathon. Er werden in totaal bijna 2duizend voertuigen gecontroleerd, waarvan er 186 in overtreding waren. oa In de Vlamingstraat te Sint-Laureins werd een bestuurder betrapt aan een snelheid van 103 kilometer per uur alwaar de maximaal toegelaten snelheid 70 kilometer per uur betreft.

—-----------------------------------

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert in het Meetjesland ‘reisbureaus’ voor mensen met een beperking. Dat gebeurt in Aalter, Maldegem en Lievegem. In heel wat gemeenten bestaan via het OCMW al ‘Rap op Stap-kantoren’. Dat zijn een soort reisbureaus voor mensen met een beperkt budget. Op zeventien plaatsen in Oost-Vlaanderen komt daar nu een plus bij, en komt er ook een aanbod specifiek voor mensen met een beperking.

—-----------------------------------

Vanaf april kan je elke maand in Eeklo terecht voor een tweedehandsboekenmarkt in openlucht. De markt vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats op het Herbakkersplein. Op zaterdag 2 april wordt het startschot gegeven. Als het regent gaat het niet door, en ook in november en december zal er geen boekenmarkt zijn. Meer informatie vind je op www.boekenmarkt-eeklo.be.

—---------------------------------------

De Aalterse ondernemers Jan en Bart Laroy schenken veertien betonnen zitbanken aan het gemeentebestuur van Aalter. De eerste zitbanken werden geplaatst op de speeltuin aan sporthal Flabbaert in Knesselare. Binnenkort komen de andere ook elders in Aalter. De ondernemers Laroy hebben hun bedrijf Urbastyle in Doornik. Het moederbedrijf Urbadal werd in 1985 in Aalter opgericht.

—-------------------------------

Het stationsgebouw van Knokke-Heist staat te koop. De NMBS wou niet meer investeren in de gebouwen, waarop het gemeentebestuur aandrong op een verkoop. De gemeente zelf is ook kandidaat-koper. Potentiële eigenaars leggen best wel een aardig zakcentje opzij én zullen niet zomaar alles kunnen doen met het gebouw.

—-------------------------

De vier roeiers die in aanvaring kwamen met een binnenschip op het kanaal Brugge-Oostende, stellen het gezien de omstandigheden goed. Het viertal ontsnapte aan een drama en houdt enkel wat schaafwonden over aan het ongeval. Eén van de roeiers zwom na de aanvaring namelijk onder het binnenschip door.

—-------------------------------

Aalter wil een volksfeest bouwen rond de ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker’, en nodigt ook de Ketnetband uit. Tijdens het Hemelvaartweekend zullen duizenden fietsers deelnemen aan de vierdaagse fietstocht . Op zondag 29 mei is het de slotdag en strijken duizenden fietsers en supporters neer in de gemeente Aalter.

—------------------------------------

Jason Van Landschoot uit Maldegem heeft een stoomlocomotief van maar liefst 105 jaar oud weer op de sporen gekregen, in het park Pairi Daiza. De hele restauratie volgde Jason online op omdat hij niet ter plaatse kon gaan.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws