Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 28 maart 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 27 maart 2022 door Crew

De gemeenteraad van Eeklo gaat terug weer door in het Stadskantoor, en publiek is opnieuw welkom. Twee jaar lang werden de maandelijkse vergaderingen van de gemeenteraad in Eeklo digitaal gehouden, in de sporthal, of in de grote zaal van De Herbakker.

—------------------------------

N-VA Aalter heeft een nieuwe bestuur verkozen en neemt een doorstart richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. N-VA werkt in Aalter in kartel met de CD&V van Pieter De Crem, en haalt zo in Aalter met gemak een comfortabele meerderheid. De vernieuwde ploeg van N-Va Aalter wil niet langer dat De Crem alles beslist. Ze willen niet langer het kleine broertje zijn van de CD&V.

—------------------------

Stad Eeklo nam afgelopen zaterdag deel aan ‘Earth Hour’ en doofde de lichten aan dertien openbare gebouwen en terreinen. Earth Hour is een jaarlijkse symbolische actie om aandacht te vragen voor het klimaat. Eeklo gaat dit jaar een pak verder en doofde de lichten geen uur, maar wel tot deze maandagochtend.

-------------------------------

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) legt een premie op tafel voor de restauratiewerken in de kapel van het klooster en school van de zusters Maricolen in Maldegem. De glasramen zijn in slechte staat en worden gerestaureerd. Voor de restauratiewerken is een premie van 173.083 euro toegekend.

—--------------------------------

De politie van Brugge heeft een grote zoekactie gehouden na inbraken in Sint-Andries. De daders sloegen een drietal keer toe, maar konden ontkomen. De zoekactie startte na een aantal meldingen van inbraken. De grootschalige actie leverde uiteindelijk geen resultaat op. Van de daders was geen spoor meer te bekennen.

—-------------------------------

April is door de Vlaamse provincies uitgeroepen tot de ‘Maand van de markt’. Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits kwam in Brugge de aftrap geven. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om gebruik te maken van eco- en maaltijdcheques bij marktkramen met het label ‘Recht van bij de boer’.

—-----------------------------

Stellingbouwer Michel Van den Brande is het slachtoffer geworden van een fietsendiefstal. De daders stalen zeven elektrische fietsen uit de garage van het appartementsgebouw in Blankenberge. Michel Van den Brande looft een bedrag van 500 euro uit voor de gouden tip die naar zijn fietsen leidt.

—--------------------------------

De gemeente Aalter werkt achter de schermen aan de plannen om van De Plaats in Knesselare een gezellig dorpsplein te maken. De Plaats rond de kerk van Knesselare is momenteel vooral een grijze parking. Er komt daarin verandering met een nieuwe centrumparking en er komt in Knesselare ook een multifunctioneel ontmoetingscentrum.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws