Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 29 maart 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 29 maart 2022 door Crew

De politie van zone Meetjesland Centrum heeft gericht gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed van alcohol en drugs. In totaal reden 100 bestuurders te snel. Ook diende één bestuurder zijn rijbewijs voor 15 dagen in te leveren nadat hij met 3,13 promille in zijn bloed aan het stuur werd betrapt.

—-----------------------------------------

De mogelijkheid wordt bekeken door de stad Eeklo en het College ten Doorn om een ‘noodhuis’ te openenen voor 45 Oekraïense vluchtelingen in het leegstaand klooster in de Kloosterakker. De laatste zusters vertrokken er in december, waardoor er nu 25 kamers leeg staan. —-----------------------------

De kringloopwinkels uit Eeklo, Aalter, Maldegem, Assenede en Lievegem springen deze week in de bres voor Oekraïne. Nog tot 2 april is het de bedoeling om zoveel mogelijk spullen in te zamelen, die dan naar de vluchtelingen gaan die hier in het Meetjesland stranden. Alle info vind je via www.kringloopwinkelsmeetjesland.be .

—------------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter start de recepties terug op tijdens huwelijken en officiële ontvangsten. Door corona kon dit twee jaar lang niet op het gemeentehuis van Aalter. Na bv een huwelijksceremonie mag dan weer een glas aangeboden worden aan de trouwers en hun familie.

—--------------------------------------------

Eind januari ging een man aan de haal met het geld dat een slachtoffer zopas had afgehaald in een bankkantoor in Eeklo. De politie kreeg de verdachte al snel op het spoor via camerabeelden. Vorige week werd hij gearresteerd.

—------------------------

De politie van Maldegem heeft opnieuw een stek in het centrum van de gemeente. Op de benedenverdieping van het gemeentehuis van Maldegem is een nieuwe wijkpost geopend. Daar kan je allerlei aangiften persoonlijk gaan doen.

—----------------------------

De gemeenteraad van Brugge heeft naar verwachting de fusie tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen goedgekeurd. De havens van Antwerpen en Zeebrugge beslisten al in februari 2021 om samen in zee te gaan. Begin 2022 kreeg de fusie ook al groen licht van de Belgische Mede-ding-ings-auto-ri-teit en van het Vlaams Parlement.

—-----------------------------

Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo heropent op vrijdag 1 april. De grote schoonmaak is er momenteel volop aan de gang. Vrijdag start meteen ook het zomerseizoen. En op 23 april is er in de Huysmanhoeve de opening van de tentoonstelling Zonderland, van kunstenaars Ward Dhoore en Lander Cardon.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws