Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 30 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 30 maart 2022 door Crew

De vzw ‘Bescherm Bomen en Natuur’ krijgt gelijk voor het hof van beroep in Gent, waardoor de zomereiken in de Nieuwstraat in Knesselare niet gerooid worden. Er mogen geen bomen gekapt worden”, zegt de vzw. Er werd een dwangsom van duizend euro per boom opgelegd indien dat wel gebeurt.

—---------------------------------------

De gemeenteraad van Maldegem komt op donderdag 31 maart samen. Het wordt de eerste gemeenteraad met het nieuwe gemeentebestuur. CD&V, N-VA en Groen vormen nu de meerderheid, met Koenraad De Ceuninck van CD&V als burgemeester. Het wordt afwachten hoe de vorige burgemeester Bart Van Hulle van Open Vld zich in zijn nieuwe oppositierol zal gedragen.

—-----------------------------

Al meer dan vijftig gezinnen uit Aalter hebben zich kandidaat gesteld om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Groen Aalter klaagt aan dat het gemeentebestuur zelf geen opvangplaatsen voor Oekraïners ter beschikking stelt. Ook Vlaams Belang trok diezelfde kaart. Burgemeester De Crem zegt dat de gemeente alle verplichtingen volgt die van de hogere overheden opgelegd worden.

—-----------------------------------------

Goed nieuws voor het verkeer dat dagelijks in de file staat aan de werken op de E40 in Aalter. Vanaf 1 april zijn alle rijstroken terug open. De voorbije maanden werd meer dan vijf kilometer aan geluidsmuren geplaatst. Op de Knokkebaan N44 in Aalter wordt na 1 april nog een weekje verder gewerkt. Pas vanaf 9 april gaan richting Maldegem terug alle rijstroken open.

—--------------------

Als dat nodig zou blijken, dan komt er in de ruime Brugse regio een nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen. In Mechelen wordt op dit moment al aan zo'n nooddorp gebouwd. Ook in Antwerpen zijn er al plannen. Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) bevestigt dat er ook in de regio van Brugge een plaats gezocht wordt voor 200 tot 250 Oekraïners.

—--------------------------------------

Tientallen mensen kwamen dinsdagavond het rouwregister voor Miguel Van Damme tekenen in het Jan Breydelstadion. Sommigen legden een bloemetje neer, anderen staken een kaarsje aan. De sfeer was sereen en hartelijk. Het rouwregister voor Miguel Van Damme blijft momenteel liggen aan het secretariaat van Cercle Brugge.

—------------------------------------

De verschillende socio-culturele verenigingen van het dorp Maria-Aalter (Aalter) organiseren op zondag 3 april hun uitgestelde nieuwjaarsreceptie. Alle verenigingen die in Maria-Aalter samen het glas heffen, is een traditie in het dorp. Maar door corona kon dat in januari nog niet. “Daarom is er op zondag 3 april nu een Lentekriebel in plaats van een nieuwjaarsreceptie.

—---------------------------------------------

De stad Eeklo is bezig met de opmaak van een prioriteitenlijst van voetpaden die dringend vernieuwd moeten worden. Denk maar aan de Kaaistraat in Eeklo. Dit alles moet wel zeer goed afgetoetst worden met de nutsmaatschappijen. Veel leidingen liggen immers onder het trottoir.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws