Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 31 maart 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 31 maart 2022 door Crew

De tenten en de containers van het testdorp aan streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo worden afgebroken. De tenten en containers zullen nu opgezet worden in een nooddorp voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne.

—-------------------------------------

Elf Oekraïense vluchtelingen krijgen opvang in het zijgebouw van kasteel Mariahove in Bellem. Baron Amaury de Crombrugghe en zijn familie stellen de hele zijvleugel ter beschikking.

—------------------------

Er lag zoveel afval in het Citadelpark deze week, dat het stadsbestuur besloten heeft om het niet meer op te ruimen. Daarom trokken heel wat vrijwilligers de afgelopen dagen het park in om zelf afval op te ruimen in het park.

—--------------------------------

Een Maaltijdboxleverancier verrast zijn klanten wekelijks met verse ingrediënten en bijhorende recepten, maar soms kan de inhoud van het pakket ook aardig tegenvallen. Zo vond Nele Saey uit Knesselare tot haar eigen verbazing een muis tussen de producten. De maaltijdboxleverancier neemt dit soort incidenten erg serieus.

—----------------------------

Jeugdhuis De Voute in Ursel (Aalter) mag na twee jaar coronastop weer de fuif Nachtruis organiseren. Fans van techno en rave hebben afspraak op de duistere zolder van De Voute, op zaterdag 2 april. Info op de Facebookpagina ‘Jeugdhuis De Voute’.

—------------------------------------

De stad Brugge verwacht volgend jaar een eerste levering van compacte elektrische midi-bussen van De Lijn. Ze zijn acht meter lang en zullen emissievrij zijn. Deze e-bussen, die ongeveer vijftig reizigers kunnen vervoeren, worden in een aparte aanbesteding opgenomen. Hiermee kan De Lijn inspelen op specifieke vragen van steden zoals Brugge om kleinere bussen.

—------------------------------------

Archeologen hebben een grafmonument en twee urnengraven van 3.000 jaar oud gevonden in Verbranden Bos in Adegem (Maldegem). Eerder archeologisch onderzoek bracht al aan het licht dat er in Verbranden Bos grafheuvels lagen uit de latere bronstijd of ijzertijd.

—--------------------------------

Eeklo wil werk maken van ‘hemelpost’. In bussen op de begraafplaats zal je brieven kunnen stoppen voor je overleden dierbaren. De hemelpost is vooral bedoeld voor kinderen, maar kan natuurlijk door alle rouwenden gebruikt worden”, zegt initiatiefneemster Marieke Van den Bulke. “Door een brief te schrijven of een tekening te maken, kan een kind z’n gevoelens uiten.

—----------------------------

Een kans van 1 op 1.250.000. Dat had een Afrikaanse transmigrant toen hij vorige woensdag in de Spar van Zeebrugge een Ca$h kocht, een kraslot van 5 euro. De twintiger won het groot lot en mag dus 250.000 euro ophalen bij de Nationale Loterij. Alleen is de jongeman sinds woensdag niet meer gezien. Een sprookje, voorlopig zonder happy end…

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws