Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 1 april 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 31 maart 2022 door Crew

Zo’n 800 Gentenaars meldden zich al aan om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen, maar om nog meer opvang te voorzien gaat de Stad Gent nu ook een nooddorp inrichten. Dat komt op de Campus Schoonmeersen van de HOGENT te staan, vlak aan het Sint-Pietersstation.

—------------------------------------------

De Markt van Eeklo zal opnieuw de hele zomer parkeervrij gemaakt worden. Het startschot wordt al eind april gegeven. Het parkeervrij maken van de Eeklose Markt gebeurt dit jaar al na de wekelijkse donderdagmarkt van 28 april. Dan zal alles in gereedheid gebracht worden om de uitgebreide terrassen zeker tegen de avondmarkt van 1 mei klaar te hebben.

—---------------------------------

De leerlingen van de Taborschool Lotenhulle (Aalter) trekken de straten in voor een grote zwerfvuilactie. De leerlingen willen zowel de dorpen van Lotenhulle als Poeke proper maken. Elke klas gaat op stap op een vooraf uitgetekende route om zwerfvuil te ruimen.

—--------------------------------------

De rotonde aan woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter gaat terug weer open voor doorgaand verkeer. Twee weken lang was de rotonde aan het rusthuis en aan Bakkerij Délice afgesloten voor het verkeer. De toegangsstroken naar de rotonde werden vernieuwd. Daardoor moest de Lostraat in Aalter twee weken afgesloten worden voor alle verkeer.

—----------------------------------------------

Op vier plaatsen in Eeklo hangen nieuwe verkeersborden onder verkeerslichten, die aanduiden dat fietsers daar het rood licht mogen negeren. Op het kruispunt van de Boelare met de N9 mogen fietsers nu rechts afslaan, ook al staat het verkeerslicht op rood. Door fietsers niet nodeloos aan het rood licht te laten wachten, wil de stad Eeklo het aantal dodehoekongevallen verminderen.

—-----------------------------------------

Het havenbestuur van Zeebrugge wil met de nieuwe campagne ‘zij aan zij’ in dialoog treden met de buurtbewoners van de haven. Met dit initiatief wil de haven van Zeebrugge actief samenwerken met haar buurtbewoners en samen gaan voor de ontwikkeling van nieuwe projecten in de toekomst.

—-----------------------------------------

De brandweer heeft een paard uit een diepe beek in Oostkamp gered. De pompiers werden opgetrommeld naar de Papenvijverstraat in Oostkamp. Met een hydraulische arm konden ze het paard uit de beek tillen. Het dier raakte uiteindelijk niet gewond.

—-----------------------------------

De langverwachte verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo kan bijna van start gaan. Twee aannemers hebben uiteindelijk prijs ingestoken. Het gaat om meer dan de twee miljoen euro die voor het dossier voorzien was. Wellicht nog voor de zomer, zal gestart worden aan de werken aan De Herbakker.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws