Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 maart 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 7 maart 2022 door Crew

Een zestigtal betogers verzamelde op maandagavond onder de Stadshal in Gent om hun steun uit te drukken aan de Oekraïense bevolking, maar ook om een onmiddellijk staakt-het-vuren te vragen. Er wordt ook opgeroepen om humanitaire hulp aan te bieden in het getroffen gebied. In Gent wordt intussen massaal ingezameld voor Oekraïne.

—-------------------------------

De freinetschool De Kleine Helden in Eeklo is in trek. De inschrijvingen zijn er gestart voor het nieuwe schooljaar, en alles is meteen zo goed als volzet. De school bestaat nog maar sinds september 2020. Er wordt gewerkt met een wachtlijst voor de klassen die nu al volzet zijn. Er zitten maximaal twintig kinderen in een klasgroep van de freinetschool in Eeklo.

—-----------------------------

Wie in Sint-Laureins woont of er op bezoek gaat, kan voortaan op verschillende plaatsen gebruik maken van gratis wifi. Via je smartphone of tablet ga je naar het Wifi4EU-netwerk. Er is geen wachtwoord nodig. Sint-Laureins werd geselecteerd voor het WiFi4EU-project van Europa, en kreeg daarvoor 15.000 euro subsidie.

—--------------------------

Eind deze maand wordt in Knesselare gestart met de omvorming van de begraafplaats rond de Sint-Willibrorduskerk. De begraafplaats van Knesselare wordt een groene en rustgevende gedenkplaats, die voortaan ecologisch beheerd zal worden. Op maandag 28 maart starten de werken die een drietal weken zullen duren.

—----------------------------------

Fotografie Vergauwe uit Eeklo start een inzamelactie voor Oekraïne. Eind deze week trekken ze naar Polen om daar hulpgoederen af te geven. Rotary Maldegem springt mee op de kar, maar ook jij kan deze week nog helpen. Nog tot en met donderdag 10 maart kan je ook in Eeklo nog hulpgoederen binnenbrengen. Dat kan in de winkel van Fotografie Vergauwe in de Molenstraat in Eeklo.

—-----------------------------

Maldegem wil tijdens de schoolvakanties voor heel wat evenementen zorgen, en bundelt die onder de naam ‘Toeren in Maldegem’. Vorige zomer werd al een shelter of open tent op de Markt geplaatst. Daaronder konden activiteiten georganiseerd worden. Dat zal nu opnieuw gebeuren tijdens de komende vakanties. Verenigingen die iets willen organiseren onder de shelter, kunnen dat laten weten via www.maldegem.be/toeren.

—-----------------------------

‘The Beast’, de grootste obstakelrun van de wereld, komt in het paasweekend naar 't Zand in Brugge. Het is het evenementenbureau V-Formation dat de blikvanger van Tomorrowland naar de Breydelstad brengt. The Beast is 272 meter lang en gaat tot maximaal 8 meter hoog. Volgens het World Guinness Book of Records is dit de grootste obstakelrun ter wereld.

—------------------------------

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist laat weten dat eigenaars van een strandcabine in Heist, ter hoogte van de Baai van Heist, hun strandcabine in plaats van 15 maart pas vanaf 15 april zullen kunnen plaatsen. Het strand wordt namelijk aangevuld met een nieuwe toplaag van 50 centimeter proper zand.

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws