Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 maart 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 7 maart 2022 door Crew

De golf aan solidariteit voor Oekraïne heeft ook het S.M.A.K. in Gent bereikt. Het museum voor hedendaagse kunst vormde 1van haar zalen om tot een depot. De Gentenaars vonden gemakkelijk de weg met hun spullen. Het museum zamelt producten in voor de oorlog in Oekraïne. De actie mikt op hygiëneproducten.

—-----------------------------

De Markt van Aalter was afgelopen zondag even het podium van rasentertainer Sergio. Op uitnodiging van de gemeente kwam hij er liedjes zingen voor alle vrijwilligers. In Aalter werd de ‘Week van de Vrijwilligers’ afgesloten met een feestje. Na de kerkdienst verscheen Sergio ten tonele en voor zo’n 500 aanwezigen gaf hij een optreden rond de kiosk op de Markt.

—------------------------------------------------

Op de Korenmarkt in Gent hebben zich zaterdag een dertigtal actievoerders verzameld om te protesteren tegen het mobiliteitsbeleid in de stad. Onder meer de lage-emisssiezone en het circulatieplan hopen ze zo snel mogelijk te zien verdwijnen in de stad Gent.

—-------------------------------

De werken van de vernieuwing van de Leopoldlaan (N9) in Eeklo vlotten goed. Vanaf vandaag gaat een nieuwe fase in. De werken aan de ovonde zijn zo goed als afgerond. Nu wordt er gewerkt in de Heilig Grafstraat. De omleiding door de werken loopt langs Boelare en de Molenstraat in Eeklo.

—----------------------------------

N-VA Brugge vraagt om leegstaande kloosters vrij te houden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. “Onder meer het Kapucijnenklooster en de Godelieveabdij in de Boeveriestraat zijn eigendom van de stad Brugge”, zegt raadslid Pol Van Den Driessche. Volgens schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem (Open Vld) bekijkt Brugge momenteel al die mogelijkheid.

—------------------------------

De toeristische sector aan de kust blikt tevreden terug op de afgelopen krokusvakantie. “De sector herademt. Volgens de raming van Westtoer telt de kust voor de volledige krokusvakantie ongeveer één miljoen overnachtingen, evenveel als vorig jaar. Ongeveer 600.000 dagtoeristen zijn tijdens de krokusvakantie naar zee gereisd.

—----------------------------------

Groen Aalter kon afgelopen zondag eindelijk haar nieuwjaarsreceptie houden. Dit jaar wil Groen alle verenigingen een pluim geven die zich ingezet hebben om bomen te planten. Natuurpunt en JNM plantten zo’n 1.600 bomen in de Poekevallei, de Gezinsbond plant al zeven jaar op rij een geboortebos en Beweging.net deelde zo’n 250 bomen uit die geplant konden worden in iedere tuin.

—-----------------------------

De rotonde aan woonzorgcentrum Veilige Have in de Lostraat in Aalter moet eind deze maand een tweetal weken dicht voor werken. De klinkers in de Lostraat zijn vlak voor de rotonde aan het woonzorgcentrum verzakt en moeten opnieuw aangelegd worden.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws