Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 4 maart 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 4 maart 2022 door Crew

Een agressieve bestuurder van een bestelwagen heeft van de rechtbank de gunst van de opschorting gekregen wegens verkeersagressie tegenover een minderjarige. Door het slechte weer was een fietspad in Eeklo niet overal toegankelijk. Daarom moest de minderjarige soms uitwijken naar de weg, tot ergernis van de man die achter hem reed.

—---------------------------------

Er is discussie over het aantal parkeerplaatsen bij de heraanleg van de Stationsstraat in Maldegem, die komende maandag start. In het plan dat het vorige bestuur klaar had, zouden er in het vernieuwde deel van de Stationsstraat dertien parkeerplaatsen komen. Maar het nieuwe bestuur in Maldegem schrapt er daar nu enkele van. De handelaars reageren ontgoocheld en hadden echt op de extra parkeerplaatsen gehoopt.

—--------------------------------

Aalter heeft het nieuwe vaccinatiecentrum geopend, in de gebouwen van de oude bibliotheek in de Boomgaardstraat. De gemeente noemt het een permanent vaccinatiecentrum, en wil zo klaar zijn voor wanneer er in het najaar een vierde prik zou komen.

—-----------------

De Blue-bikes aan het station van Eeklo worden weer meer gebruikt. Tijdens corona was er een dip, maar die lijkt voorbij. Bij het station van Eeklo staan vijftien Blue-bikes. Vorig jaar maakten 180 verschillende gebruikers daarmee ruim 2 duizend ritten. De gebruikers van de Eeklose Blue-bikes komen hoofdzakelijk uit Gent.

—-----------------------------------

Het Aalters gemeentebestuur schenkt 25.000 euro aan het Internationale Rode Kruis om de ergste noden te lenigen bij de Oekraïners die de oorlog in hun land ontvluchten. Het geld zal door het Internationale Rode Kruis gebruikt worden om onmiddellijke ondersteuning te geven voor opvang in de getroffen oorlogsregio.

—--------------------------------

De Beiaard Wereld Federatie, die zo’n 630 beiaarden wereldwijd vertegenwoordigt, geeft zaterdag en zondag tussen 11 en 12 uur een boodschap van steun en oproep tot vrede. Alle beiaarden, ook die van Brugge, spelen dan Oekraïense muziek.

—-----------------------------

De ijspiste op de Markt van Maldegem maakt zich klaar voor een feestelijk slotweekend, met op zondag een optreden van Yves Segers. Tijdens de krokusvakantie kan je elke dag vanaf 10 uur schaatsen op de overdekte ijspiste op de Markt van Maldegem. De ijspiste ligt er nog tot en met zondag 6 maart.

—-------------------------

Parkeren in de blauwe zone in Blankenberge wordt voortaan gemakkelijker voor bezoekers. De badstad voert vanaf nu parkeervouchers in. Daarmee biedt het een oplossing voor personen die een bezoek brengen aan inwoners of voor tweedeverblijvers in Blankenberge die in een blauwe zone wonen.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws