Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 maart 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 3 maart 2022 door Crew

Sinds de fusie in Aalter staan er maar liefst acht kerken op het grondgebied. Jaarlijks kost dat al meer dan 200.000 euro aan exploitatiekosten. Los van investeringen, werken of broodnodige verbouwingen. De eindbalans komt zo op een veelvoud. Onhoudbaar, vinden ze bij Groen. Maar al zeker tot 2025 gaat in Aalter geen enkele kerk dicht.

—------------------------------------

Zuivelgigant FrieslandCampina investeert in een derde PET-lijn voor de fabriek in Aalter. Een goed teken voor de toekomst van de Aalterse vestiging. FrieslandCampina zet volop in op duurzame verpakking. Vorig jaar werd nog maar een extra PET-lijn geïnstalleerd, en nu al komt er een derde.

—-------------------------------------

CD&V Maldegem heeft met Patrice Timmerman een nieuwe voorzitter. CD&V Maldegem zit sinds vorige maand weer in de bestuursmeerderheid in Maldegem, en levert nu de burgemeester, twee schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.

—-----------------------------------

Aalter pakt uit met een onverwachte verrassing voor alle vrijwilligers in de gemeente. Nu zondag 6 maart komt Sergio optreden op de Markt. Deze week is het de ‘Week van de Vrijwilligers’ en dat zette de gemeente Aalter aan het denken. Met het optreden van Sergio wil Aalter iedere vrijwilliger bedanken.

—--------------------------------------

De stad Blankenberge gaat opvang zoeken voor Oekraïners op de vlucht en roept inwoners op om zelf hulp te bieden. De stad neemt hierbij een coördinerende rol op. Op dit moment vangen de buurlanden van Oekraïne de meeste vluchtelingen op, maar wellicht komt een deel van hen ook naar ons land.

—-----------------------------------

De ondergrondse glasbollen op parking Aard in Aalter en op het Guldensporenplein in Lotenhulle blijven voorlopig onbruikbaar. Er zijn technische problemen. De kettingen aan de glasbollen blijken te lang te zijn. De firma is op de hoogte en zoekt naar een oplossing.

—-----------------------------------------

De Stationsstraat in Maldegem wordt vernieuwd. Het deel tussen het kruispunt met de Boudewijn Lippensstraat en het kruispunt met de Brielstraat wordt aangepakt. Deze week zijn de voorbereidende werken al gestart. Vanaf maandag 7 maart starten de echte werken.

—------------------------------------

De affiche voor het nieuwe festival Live Is Live op het strand van Zeebrugge krijgt steeds meer vorm. De line-up voor zondag 19 juni krijgt er opvallende nieuwe namen bij. Eerder al was bekend dat de Britse formatie Duran Duran de headliner van die avond zou worden. 19 juni kan je in Zeebrugge ook genieten van optredens van Mika, Novastar, Zornik en Starsailor.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws