Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 maart 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 2 maart 2022 door Crew

Energieleverancier Mega heeft het contract voor de groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen binnengehaald. Ook in West-Vlaanderen kunnen deelnemers zich inschrijven bij Mega. In december ging De Vlaamse Energieleverancier, die het vorige contract van provincie Oost-Vlaanderen binnenrijfde, failliet.

—---------------------------------

De sloopwerken van de oude Slagerij Madeleine in Aalter zijn nu echt van start gegaan. Het oude gebouw staat in de bocht van de Brugstraat met de Drogenbroodstraat. Het was in de jaren tachtig een slagerij en een bekende buurtwinkel. Het OCMW van Aalter kon het pand eerder al kopen, en plant er een nieuwbouwproject.

—-----------------------------------------------

Het nieuwe skatepark op Den Akker in Oedelem is al sinds begin dit jaar toegankelijk. De officiële opening staat gepland voor zaterdag 19 maart. Voor de gelegenheid organiseert de gemeente in samenwerking met de lokale skaters en de Jeugdraad een skatewedstrijd.

—-----------------------------------

Frank De Sutter van zakenkantoor De Smet en Bart Clincke van makelaarskantoor Clincke in Eeklo gaan samen en vormen voortaan het kantoor: Contact Groep. De twee zakenmannen kennen elkaar van in de Scouts, hadden jarenlang elk een bank op amper een paar honderd meter van mekaar, en smelten nu samen tot een nieuw zakenkantoor in Eeklo.

—---------------------------------

Brugge houdt 32 extra opvangplaatsen klaar voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Het OCMW heeft de huizen klaargestoomd, op vraag van de overheid. Ook tien Brugse gezinnen hebben zich al aangemeld om bij te springen. En dat aantal stijgt nog elke dag.

—--------------------------------------

Knokke-Heist betuigt steun aan Oekraïne door aan het stadhuis, het Sociaal Huis en op verschillende plaatsen in het straatbeeld de Oekraïense vlag te laten wapperen. In de kustgemeente wonen bovendien een 20-tal Knokke-Heistenaars met Oekraïense roots.

—--------------------------------

In de Wingene Steenweg in Beernem is dinsdagmiddag een bromfietser aangereden door een wagen. De man werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

—----------------------------

1 maart was Complimentendag, en dat lieten ze in woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter niet onopgemerkt voorbij gaan. Aan de ingang van het rusthuis kreeg iedereen symbolisch een pluim, en er werd ook een filmpje gelanceerd op sociale media.

—---------------------------------------

Na twee jaar vindt op zondag 8 mei opnieuw een volwaardige editie van Brugges grootste loopwedstrijd plaats. Deelnemers aan Dwars door Brugge kunnen kiezen voor een parcours van 5 of 15 kilometer in de historische binnenstad, aangemoedigd door duizenden toeschouwers. Nieuw is dat er ’s ochtends gestart wordt.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws