Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 maart 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 1 maart 2022 door Crew

Gentse Oekraïeners hebben een hulpactie op poten gezet voor hun thuisland, en roepen hun stadsgenoten op om bij te dragen. In de kerk in de Sleepstraat wordt materiaal ingezameld voor het land dat gebukt gaat onder oorlogsgeweld. Vanavond nog vertrekt de Oekraïense priester Ivan naar het grensgebied, woensdag vertrekt een tweede lading. Je hulp aanbieden kan in de kerk in de Sleepstraat in Gent of in de pastorie.

—--------------------

Door het zonnige weer tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie kwamen weer meer toeristen naar Gent. Zo’n 70 procent van de hotelkamers was bezet, dat is maar zo’n 10 procent minder dan voor corona. De hotelsector merkt ook dat de internationale toeristen stilaan weer zin krijgen om naar Gent af te zakken.

—-----------------------------

De bouw van de nieuwe fietsbrug in de Bellemstraat in Aalter, gaat nog dit voorjaar van start. Aalter investeert 838.000 euro. De fietsbrug over de Bellemstraat komt langs de spoorlijn. De spoorlijn tussen Gent en Brugge wordt momenteel verdubbeld, van twee naar vier sporen. “Naast de ontdubbelde spoorlijn zal over het hele traject tussen Beernem en Drongen een nieuwe fiets-o-strade liggen.

—----------------------------------------

Vanaf dinsdagochtend zal je ook in Gent deelsteps in de straten zien zoeven. Hoppy, is een Gents bedrijfje dat al in Mechelen actief is. Je zal de Hoppy’s enkel kunnen parkeren op een twintigtal private parkeerplaatsen in het Gentse.

—--------------------------------

Op de Markt in Brugge hebben zo'n zestig mensen een protestactie gehouden tegen de oorlog in Oekraïne. Onder hen heel wat Oekraïners, maar ook Belgen. Met geel-blauwe vlaggen en spandoeken veroordeelden ze de inval en de oorlog. Met de protestactie wilden de manifestanten vooral hun solidariteit tonen. Hun actie kon op heel wat bijstand rekenen van voorbijgangers. Zij begonnen spontaan te applaudisseren.

—-----------------------------

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een zware vechtpartij in het Minnewaterpark. De knokpartij tussen jongeren kwam pas aan het licht door een video die circuleerde op sociale media. Bij de politie kwamen meldingen binnen dat er donderdag of vrijdag verder zou geknokt worden aan het station van Brugge. Volgens burgemeester De fauw is de politie ondertussen een onderzoek gestart.

—--------------------------------

Wie een buurtfeest in Eeklo wil organiseren, heeft vanaf nu recht op een hogere subsidie. De buurtfeestsubsidie gaat omhoog van 125 euro naar 150 euro. Eeklo telt jaarlijks een tiental buurtfeesten en de stad wil die graag verder ondersteunen. “Buurtfeesten bevorderen de contacten en sociale samenhang binnen een straat, buurt, plein of wijk.

—------------------------------------

Vanaf 1 maart tot en met 1 april voert de Vlaamse Waterweg herstellingen uit aan het jaagpad tussen de Rapenbrug en Celiebrug in Maldegem. Tijdens de werken wordt het jaagpad op linkeroever afgesloten voor alle verkeer.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws