Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 28 februari 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 28 februari 2022 door Crew

Er komt ook in het Meetjesland steeds meer steun voor Oekraïne. Aan het gemeentehuis van Aalter wappert een blauw-gele vlag van Oekraïne. Stad Eeklo heeft de vredesvlag gehesen aan het stadhuis. De gemeenten willen het teken van vrede in de kijker brengen als extra steun voor de vele getroffen gezinnen die voor het oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

—--------------------------------------

Zowat overal in Vlaanderen werden de carnavalsstoeten geschrapt, maar in Maldegem was het zondag wel feest. Maar liefst 14.000 toeschouwers kwamen op straat om de praalwagens te aanschouwen en verklede figuranten aan het werk te zien. “De opkomst is een pak groter dan wat de organisatie verwacht had.

—------------------------------------

De fusiekoorts lijkt nu echt door heel het Meetjesland te woeden. Aalter en Lievegem hebben drie jaar geleden al een fusie ondergaan. De Krant Het Laatste Nieuws gaat na of in die gemeenten, nieuwe fusiegesprekken zijn. In Lievegem zijn de inwoners minder bereid tot terug te fuseren.

—----------------------------

Aalter start een onderzoek naar de Fit Index van haar inwoners. Na vijf weken intensieve begeleiding zou elke Aalternaar het verschil moeten voelen. Sportmedisch Centrum Okinawa in Aalter is een van de 54 deelnemers aan het nationaal fitheidsonderzoek ‘How fit is Belgium?’. “Bedoeling is om ook in Aalter zoveel mogelijk mensen met een beweegachterstand warm te maken.

-----------------------------------

Er werden op meer dan 115 plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen snelheidscontroles uitgevoerd tijdens de Verkeersveilige Dag. In totaal reden ruim 6 duizend bestuurders te snel. Dat is 9,7 % van alle gecontroleerde voertuigen. In Oost-Vlaanderen werden ook 31 bestuurders betrapt op rijden zonder een gordel en 75 bestuurders op gsm-gebruik achter het stuur.

—-----------------------------------

Bij een caféruzie op de Eiermarkt in Brugge is zaterdagavond een jongeman gewond geraakt in het gezicht na een dispuut. Het slachtoffer werd gesneden met een stuk glas, bevestigt de politie. Twee jongemannen kregen het met elkaar aan de stok in café Ambiorix, waarop de situatie escaleerde.

—----------------------------------

Op verscheidene plekken langs de Expresweg in Brugge zijn de geluidsniveaus te hoog. Daarom worden er over een afstand van ongeveer twee kilometer geluidsschermen geplaatst. Op die manier worden Sint-Andries en Sint-Michiels beter beschermd tegen geluidshinder. In de buurt weerklinkt blijdschap. De vraag klinkt al meer dan 20 jaar.

—--------------------------------

Een carnavalsstoet moesten ze voor het tweede jaar op rij missen in Blankenberge, maar dat maakte de sfeer het afgelopen weekend er niet minder om. De jaarlijkse hoogmis van gekke kostuums, foute muziek en liters bier zorgde voor een uitgelaten sfeertje. Nog tot dinsdag 1 maart is er in Blankenberge voor straatanimatie gezorgd met muziek en optredens.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws