Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 25 februari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 25 februari 2022 door Crew

Na een verplichte sluiting van bijna een maand geeft Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) toelating voor een heropening van Slachthuis Ryckaert in Eeklo. Het slachthuis heeft nu geïnvesteerd in opleidingen dierenwelzijn voor medewerkers, in extra cameratoezicht en aanpassingen aan de infrastructuur.

—-----------------------------------------------

Vorig jaar werd op een bouwwerf te Sint-Laureins vastgesteld dat er verschillende bouwmaterialen verdwenen waren. Al vlug bleek 1 type voertuig dikwijls in beeld te komen. Zo kwamen de speurders de verdachte, een 48-jarige man uit Eeklo, op het spoor.

—------------------------------------------

Gisterennamiddag rond vier uur brak er een brand uit bij de staalfabriek Arcelor Mittal in Gent. De brand ontstond in een draaitoren van de staalfabriek. De interne brandweer was snel ter plaatse voor de eerste bluswerken, maar ook de brandweer van Gent was snel ter plaatse.

—---------------------------------

Na veel overleg is beslist om toch maar 10 dagen Gentse Feesten te houden, en geen 11. Van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli kan u zich dus weer ten volle laten gaan in Gent, tijdens de Gentse Feesten.

—---------------------------------------------

Op feesten hoef je niet tot de Gentse Feesten te wachten want er wordt naarstig gewerkt aan de voorbereiding van carnaval in Maldegem op zondag 27 februari. De opbouw van de stoet vindt plaats in de Noordstraat. Wie het parcours van Maldegem Carnaval op wil moet een coronapasje of ander bewijs tonen.

—----------------------------------------------------------------

De Russische invasie in Oekraïne beroert de hele wereld. In Brugge is dat niet anders. Daar kwamen een kleine 300 studenten van het Europacollege donderdagavond op straat om hun steun voor Oekraïne te betuigen. Vanaf de plek de Dijver trokken studenten met borden en spandoeken richting de Markt van Brugge. De voornaamste hoop is dat er snel terug vrede kan zijn.

—------------------------------

Langs de kant van de E40 en de N44 in Aalter ogen de nieuwe geluidsmuren van 9 miljoen euro hip en modern. Zowel Groen als Vlaams Belang vragen de gemeente Aalter om ook iets te doen aan de achterkant van de muren. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is niet opgezet met de kritiek over de geluidsmuren.

—--------------------------------

Brugge wil de Britse toeristen opnieuw overtuigen om voor een bezoek aan de stad te kiezen. Het heeft een bedrag van 400.000 euro opzijgezet om campagne te voeren. In 2019 kwamen er nog een half miljoen bezoekers, vandaag is dat - onder meer door corona en de brexit - nog amper een fractie van dat getal.

—----------------------------------

Hoewel er dit jaar geen carnavalsstoet uitrijdt in Blankenberge, willen ze er in de badstad toch alles aan doen om de carnavalisten te laten genieten van de sfeer in de stad. Van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart is er opnieuw een carnavalskermis op de Grote Markt van Blankenberge.

—----------------------------------

In 2021 kregen de Belgische stranden bijna twee miljoen extra kubieke meter zand toegevoegd. De stranden krijgen extra zand om de kust beter te beschermen tegen stormvloeden. De voorbije stormen hebben al aangetoond dat het zand in de zone waar het helmgras is aangeplant, beter vastgehouden wordt op het strand.

—-------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws