Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 februari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 24 februari 2022 door Crew

Het is een jaar geleden dat in de vier vaccinatiecentra van het Meetjesland de eerste spuit werd gezet. Ondertussen zijn er 410.000 andere gevolgd en draait de vaccinatiecampagne nog steeds. Maar liefst 1.800 mensen hebben er voor gezorgd dat al wie dat wil, nu beschermd is tegen corona.

—------------------------

Veel mensen zullen storm Eunice binnen enkele maanden waarschijnlijk niet meer bij naam kunnen noemen. Miniatuurpaardenfokker Dirk De Baets daarentegen wel. Zo beviel een van de merry's op de nacht van de storm van een veulentje. Hij noemde haar toepasselijk ‘Jokers Eunice’, het paardje is de eerste merry van dit jaar voor stoeterij van ‘t Rozenhof uit Aalter.

—--------------------------------------

De TrekkerTrek die in augustus in Knesselare (Aalter) gehouden wordt, kan toch doorgaan. Groen Aalter vindt dat de gemeente de vergunning niet mag afleveren. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) wil van geen verbieden weten: “Er zal een vergunning afgeleverd worden, met voorwaarden. De politie zal nazien op de naleving van die voorwaarden.

—----------------------------------

Op zoek naar het beste kebabrestaurant van het land? Dan moet je volgens Takeway.com bij Izmir in de Stationsstraat in Eeklo zijn. De bezoekers van Takeway.com hebben hen gekozen als beste kebabrestaurant van heel het land.

—----------------------------------


Eeklo koopt negen hectare grond aan om het natuurontwikkelingsproject Lange Moeiakker verder uit te breiden. Stad Eeklo koopt de grond aan de vzw Zusters Kindsheid Jesu en betaalt 300.000 euro. Van dat bedrag wordt 240.000 euro uit het Vlaams Boscompensatiefonds gehaald. De Lange Moeiakker is een natuurontwikkelingsgebied in het zuidwesten van Eeklo.

—---------------------------------------

MCC Verstraete, de bekende labeldrukkerij uit Maldegem, schenkt oude laptops en desktops aan kinderen in kansarme gezinnen. MCC Verstraete is peter van het project AanZet in Maldegem. Via de Maldegemse scholen komen de toestellen bij kinderen en jongeren in armoede terecht, waar ze gebruikt worden voor schooltaken en vrije tijd.

—------------------------------------------------

De toren van het Belfort in Gent heeft een klok aan vier zijden, en een ervan staat verkeerd. Niet voor de eerste keer overigens. Deze keer is storm Eunice de schuldige, die blies zo hard dat de wijzers in de war geraakten.

—------------------------------------------------

Een nieuwe kink in de kabel voor het Brugs stadiondossier: de Raad van State geeft negatief advies over de plannen langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. En dat is verrassend, aangezien de auditeur de vorige keer wél positief advies gaf en de plannen voor het Brugse stadion goedkeurde.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws