Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 23 februari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 23 februari 2022 door Crew

Na de stormen van de voorbije dagen telt de brandweer in Brugge 782 tussenkomsten. In de brandweerpost van Brugge waren er continu 25 personeelsleden aan de slag om de schadegevallen af te werken. Ook de dienst Openbaar Domein van stad Brugge bood ondersteuning. Het merendeel van de schadegevallen omvatte omgevallen bomen en schade aan daken.

—-------------------------------------

Naar aanleiding van de verkeersveilige week worden op meer dan 115 plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen op vrijdag 25 februari snelheidscontroles uitgevoerd. “Want de snelheidslimiet is ook de veiligheidslimiet.

—-----------------------------------

Joris Mussche heeft maandag 100 verjaardagskaarsen uitgeblazen en hiermee is hij de enige mannelijke eeuweling van Eeklo. De oudste man van de stad woont nog steeds in zijn ouderlijk huis in de Teirlinckstraat. Hij leest nog dagelijks en hij houdt zich graag bezig met sudoku’s. Zijn tip om gezond oud te worden? Gelukkig zijn en alles met mate doen.

—---------------------------

Acht Gentse koppels gaven gisteren het jawoord op 22/2/22. Trouwen is altijd een bijzondere gebeurtenis, maar huwen op 22 februari 2022, dat maakt het toch nog specialer. Een huwelijksdatum met allemaal tweetjes. Het enige probleem: normaal kunnen koppels niet trouwen op dinsdag in Gent, maar voor deze speciale datum maakte de schepen een uitzondering.

—------------------------------------

De stad Eeklo gaat op zoek naar geschikte fusiepartners. Hiervoor zal de gemeenteraad een extern onderzoeksbureau aanstellen. Eind november vorig jaar gaf de gemeenteraad van Eeklo een officieel mandaat aan burgemeester Luc Vandevelde (SMS) om fusiegesprekken met de buurgemeenten op te starten. Alle partijen stonden achter het idee om een mogelijke fusie zo in de startblokken te zetten. —--------------------------------------------

Voor allerhande herstellingen kan je op zaterdag 26 februari terecht in het Repair Café in wijkcentrum De Kring in Eeklo. Vanaf deze editie kan je er ook lederwaren laten herstellen. Op een Repair Café komen vrijwilligers samen om allerlei materiaal na te kijken en indien mogelijk te herstellen.

—--------------------------------

In de gemeente Beernem woonden er eind 2021 - 15.956 inwoners. Dat zijn 118 inwoners meer dan in 2020. Wellicht overschrijden we dit jaar nog de 16.000 inwoners”, aldus burgemeester Jos Sypré (CD&V). “Deze stijgende lijn is de jongste jaren een blijvende tendens in Beernem.

—-------------------------------------

Sinds dinsdagmorgen 3 uur zijn arbeiders aan de slag op het dak van de Ghelamco Arena. Alle loszittende stukken zijn verwijderd, en er zijn veiligheidsnetten geplaatst. De bedrijven in Ghelamco kunnen weer open en de meeste parkings zijn vrijgegeven. Het gat in het dak van de Ghelamco Arena is voorlopig nog niet gedicht, de match tegen Seraing van vandaag kan wel gewoon doorgaan.

—------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws