Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 22 februari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 22 februari 2022 door Crew

Een gezamenlijk vakbondsfront van het penitentiair complex in Brugge heeft een stakingsaanzegging ingediend. Dat doet het naar aanleiding van de vele incidenten met geïnterneerde gedetineerden en het stijgend aantal geïnterneerden op de vrouwenafdeling. Overbevolking blijft een groot probleem. Momenteel heeft de Brugse gevangenis slechts één psychiatrische afdeling voor vrouwen.

—----------------------------

De bouw van de langverwachte geluidsmuren langs de E40 en het nieuwe afrittencomplex in Aalter zit in een laatste fase. Die muren kosten al 9 miljoen euro, maar in Aalter leeft de vraag naar meer. Ook langs de drukke Knokkeweg (N44) -de baan van Aalter naar Knokke- zouden geluidsmuren moeten komen.

—------------------------------------------------

Een drugsdealer uit Eeklo is vorige week veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro. Tussen midden 2020 en midden 2021 deed de lokale recherchedienst doorgedreven onderzoek naar deze drugsdealer.

—-----------------------------------------

3 jonge Gentse ondernemers hebben een elektrische step ontwikkeld die stabieler is en beter verlicht dan de huidige steps. Ze willen daarmee vermijden dat er zoveel ongelukken gebeuren met steps. Het VIAS maakte bekend dat er in Oost-Vlaanderen vorig jaar bijna 3 keer meer ongevallen gebeurd zijn met elektrische steps dan in 2020.

—-----------------------

Mensen die een J&J-vaccin en een boosterprik hebben gekregen, kunnen ook nog een derde prik krijgen als zij dat wensen. Enkele landen beslisten namelijk om de booster die mensen kregen bovenop hun ene J&J-vaccin na 90 dagen niet meer geldig te verklaren. Dit kan dan ook problemen opleveren als men naar landen zoals Frankrijk en Duitsland zou willen reizen.

—-----------------------------------------

De brandweerlieden van Charleroi helpen in Brugge bij de dringendste interventies in de stad na de stormen. Tijdens de zomer waren ze in Brugge ook niet te beroerd om hen bij te staan na de overstromingen", klinkt het bij de collega brandweermannen uit Charleroi.

—--------------------------------

Vanaf woensdag 23 februari wordt de bezoekregeling in het AZ Alma in Eeklo versoepeld en dat is vooral goed nieuws voor de kersverse mama’s. Vanaf woensdag zijn twee vaste bezoekers per week tussen 14 en 19 uur gedurende één uur welkom in de kraamafdeling van het AZ Alma.

—---------------------------------------

Wie carnaval in het water wil vieren, moet op vrijdag 25 februari een duikje nemen in het Sint-Annazwembad in Maldegem. Tussen 18 en 20 uur kan je er feesten in het zwembad, dat wordt omgetoverd tot een hippe discotheek met lichteffecten en een DJ. www.maldegem.be/discozwemmen.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws