Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 februari 2022

gepost 2 years ago, op zondag, 20 februari 2022 door Crew

De storm Eunice heeft ook bij ons in de regio lelijk huisgehouden . Er kwamen bij de verschillende Oost-Vlaamse brandweerkorpsen meer dan 10.000 oproepen binnen. Voor de brandweer was het de afgelopen dagen en ook vandaag dan ook flink doorwerken.

—------------------------------------

De voorziene aanplant van het geboortebos in Aalter is gisteren niet doorgegaan door het stormweer. Gisteren waren er rukwinden van 80 tot 90 kilometer per uur. De organisatie van het geboortebos in Aalter bekijkt nog of er een nieuwe plantdag komt want door corona was er al enkele keren een uitstel.

—-------------------------------------------

De kans dat het Godshuis in Sint-Laureins een asielcentrum wordt, is groter dan ooit. Enkel het administratieve luik zou nog afgehandeld moeten worden. Het gemeentebestuur heeft overleg gehad met staatssecretaris Sammy Mahdi. Er zou een asielcentrum in het Godshuis komen voor een periode van drie jaar.

—------------------------------

Het half uur gratis parkeren in Eeklo is nu eindelijk ingebracht in de parkeermeters, waardoor het ook effectief op je ticket te zien is. Bij het begin van corona werd het kwartier gratis parkeren verlengd naar een half uur, als steun voor de middenstand en intussen blijft het dus een half uur gratis parkeren in Eeklo.

—-----------------------------

Meisjes hadden het in de voorbije coronaperiode moeilijker dan jongens. En hoe ouder de tieners, hoe meer stress en onzekerheid er kwam. Dat zijn in grote lijnen de resultaten van een ‘coronabevraging’ bij 755 jongeren uit het Meetjesland. Nu de resultaten bekend zijn, worden acties bedacht om het welzijn van de Meetjeslandse jongeren op te krikken.

—-----------------------

Storm Eunice blies een deel van het dak weg van de Ghelamco Arena in Gent en dat voor de tweede keer in twee jaar tijd. Doordat een deel van het dak nog altijd loshangt, heeft de burgemeester van Gent besloten om de parkings en de winkels rond het stadion dicht te houden tot het weer veilig is.

—-----------------------------------

De kerk van Knesselare moet het even zonder kerkhaan stellen. De haan sneuvelde in de storm van afgelopen weekend. De kerkhaan kwam terecht voor de deur van de apotheek en de metalen spil waarop de haan zijn toeren draaide, kwam terecht op het dak van het café De Nobis.

------------------------------------

Op vrijdag 25 februari kan je met al je vragen over schade door storm Eunice terecht op het gemeentehuis van Aalter. Neem bij schade zeker ook contact op met uw verzekeringsmakelaar.

—------------------------------

Aalter zet het licht definitief op groen voor de bouw van Securi-polis. Dat wordt een groot nieuw gebouw op de site aan de N44, op grond van de vroegere school Sint-Jozef. Zowel politie, brandweer als justitie zullen daar samenhuizen. Kostprijs om het nieuwe gebouw securi-polis te bouwen is 10 miljoen euro.

—------------------------

De werken op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo schuiven vanaf deze maandag op richting ovonde. De eerste fase van de werken op de N9 in Eeklo is afgerond. Bestuurders van Eeklo-centrum richting Maldegem rijden langs de werfzone. Bestuurders van Maldegem richting Eeklo-centrum volgen een lokale omleiding via de Brugsesteenweg.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws