Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 februari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 18 februari 2022 door Crew

In de Gentse Overpoort konden studenten afgelopen nacht opnieuw feesten zonder rekening te moeten houden sluitingsuur. Er heerste een uitgelaten sfeer zonder al te veel incidenten. Feestvierders waren blij dat ze niet langer moesten wachten want vanaf middernacht kleurde de coronabarometer oranje. Dat wil zeggen dat er geen sluitingsuur meer is voor discotheken en danscafés.

—--------------------------------------

Het Heldenpark in Eeklo werd afgesloten omwille van het stormweer. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en bomen omvallen, en kan de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd worden. Volgens de huidige voorspellingen zal het park in Eeklo afgesloten blijven tot en met zondag 20 februari.

—-------------------------------

Het Brugs stadsbestuur heeft een Klimaatplan klaar. Tegen 2030 wil de stad de helft minder CO2 uitstoten dan vandaag, in 2050 moet Brugge een klimaatneutrale stad zijn. Meer dan 50 procent van de lokale CO2-uitstoot komt van de verwarming en het elektriciteitsverbruik van de gebouwen en woningen.

—--------------------------------

De kinderen van de Emmaus lagere school in Aalter hebben gisteren deelgenomen aan Dikke Truien Dag. De opwarming van de aarde en het klimaat stonden heel de dag centraal. De verwarming ging ook in Emmaus een beetje lager, als signaal tegen de opwarming van de aarde.

—------------------------------

De Oostkust zet zich schrap voor wat mogelijk de zwaarste storm sinds 1990 wordt. Provinciale domeinen sluiten, wandelaars wordt opgeroepen binnen te blijven en zelfs lopen langs pakweg de Vesten in Brugge raden ze ten strengste af. Bij de brandweer van Brugge zetten ze dan weer extra manschappen in. Maak alles wat los zit, goed vast", zeggen burgemeesters en de gouverneurs.

—---------------------------

De Belgische coronabarometer kleurt oranje. Dat betekent dat onder meer het sluitingsuur en de mondmaskerplicht wegvallen in de horeca, maar ook dat de discotheken hun deuren terug mogen openen. Intussen maakt de sector zich in de regio klaar om er een geweldig weekend van te maken.

—----------------------------

Het walk-intestcentrum in Sanapolis Sijsele sluit op deze vrijdagavond 18 februari de deuren maar het vaccinatiecentrum in het oude ziekenhuis blijft wel nog open. Door het feit dat de pandemie over haar top is en het testbeleid aangepast werd, is de vraag naar PCR-testen fors afgenomen.

—----------------------------------

De kans bestaat dat er een tweede hondenlosloopweide komt in Eeklo. Na die in de Dullaert wordt bekeken of de site van het oud zwembad mogelijk is. Gertjan Blomme (CD&V) zet het punt komende maandagavond alvast op de agenda van de gemeenteraad.

—--------------------------------

De politiezone Meetjesland waarschuwt vandaag voor snelheidscontroles. De politie controleert in Eeklo op de Brugsesteenweg en op het Mandeweegsken. In Sint-Laureins controleren ze de snelheid op de Leemweg en in de Sint-Jansstraat.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws