Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 17 februari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 17 februari 2022 door Crew

Nog steeds is er geen Koninklijk Besluit gepubliceerd met de details van de versoepelingen die nu vrijdag van kracht worden. De café-uitbaters van de Overpoortstraat hebben besloten daar niet meer op te wachten. “Het sluitingsuur valt weg op 18 februari, en die dag begint om 1 na 12 dus zullen de café uitbaters donderdagavond gewoon doorgaan”, klinkt het vastberaden in Gent.

—-------------------------

De stad Eeklo wil de digitale kloof verkleinen en zorgt met een nieuw reglement dat iedereen op het internet kan. Cliënten van het Sociaal Huis in Eeklo kunnen voortaan gratis of tegen een beperkt bedrag internet krijgen. Het Sociaal Huis verwijst cliënten die in aanmerking komen hiervoor door, en de providers doen de rest.

—-----------------------------------------

Zowat overal in Vlaanderen zijn de carnavalsstoeten geschrapt, maar Maldegem gaat zich er op zondag 27 februari wel aan wagen. De plaatselijke Raad van Elf organiseert die dag om 17 uur een reclamestoet en aansluitende carnavalsstoet. Met dertig wagens en zeker al 2.150 figuranten. “Wie het parcours op wil moet een coronapasje of ander bewijs tonen, een mondmasker is niet verplicht.

—-----------------------------

Doorgaand verkeer in de Oude Gentweg in Aalter is al een paar jaar onmogelijk, doordat er betonnen blokken in het midden van de rijweg gezet werden. Een burger heeft 270 handtekeningen verzameld om een verzoekschrift op de gemeenteraad te krijgen. De betonnen blokken blijven echter staan. Doorgaand verkeer blijft verboden in de Oude Gentweg in Aalter.

—------------------------------------------------

Er waren nooit zoveel vacatures in Brugge en de ruime regio als nu. Dat blijkt uit de werkbarometer van eind januari 2022. In West-Vlaanderen staan er eind januari van dit jaar meer dan 14 duizend vacatures open, waarvan 13,5 procent (1.937) in Brugge.

—-------------------------------------

N-VA Eeklo nodigt nu zaterdag 19 februari Vlaams minister Matthias Diependaele uit naar de stad. Iedereen is welkom om met de man in gesprek te gaan. Minister Diependaele kwam al twee keer naar Eeklo met een enveloppe vol subsidies: een keer voor de renovatie van het stadhuis en een keer met geld voor de renovatie van het poorthuis van de Huysmanshoeve.

—-------------------------------

Architect Antoine Lievens uit Aalter is overleden. Hij tekende mee aan het bekende gemeentehuis van Aalter, ‘het Cremlin’ in de volksmond. De uitvaartplechtigheid wordt gehouden in de parochiekerk Sint-Cornelius in Aalter, op vrijdag 18 februari om 9.30 uur.

—--------------------------------

Het maandelijks aperitiefconcert dat de gemeente Aalter voor corona organiseerde in het Kasteel van Poeke, verhuist vanaf volgende maand naar het Kunstencentrum ArtA’A aan het station. De partij Groen vindt het jammer dat Poeke daardoor een maandelijks evenement verliest.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws