Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 februari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 16 februari 2022 door Crew

In en rond het station van Brugge zijn in 2020 33 pv’s voor drugsfeiten opgesteld. De jongste jaren zijn de geregistreerde drugsfeiten in en rond het Brugse station bij de hoogste in West-Vlaanderen. Desondanks liggen de cijfers een pak lager dan in recordjaar 2016: toen werden er maar liefst 100 gevallen geregistreerd.

—--------------------------------

Eeklo wil op de maandelijkse gemeenteraad een zogenaamd vragenhalfuurtje invoeren. Burgers mogen dan vragen stellen of voorstellen doen. Elke meerderjarige inwoner uit Eeklo zal een vraag kunnen stellen aan de politici, over onderwerpen die niet op de agenda van de raad staan. Je vraag moet vijftien kalenderdagen voor de vergadering schriftelijk ingediend worden bij het bestuur. —----------------------------

De sloop van de oude cinema en hotel Capitole in de Stationsstraat in Aalter is nu echt zichtbaar aan de gang. De voorbije weken werd al heel wat sloopwerk gedaan aan de achterkant van de site, maar dat was vanuit de centrumstraat van Aalter niet zo zichtbaar. Sinds dinsdagochtend is de aannemer ook gestart met het slopen van de voorgevel.

—-----------------------------------

Aalter sluit een contract af voor drie jaar met Golazo, om de Benelux Tour binnen te halen. Zo is er zekerheid tot 2024. Dit en volgend jaar wordt er in Aalter een start van de Benelux Tour georganiseerd. In 2024 gaat het om een aankomst. Aalter legt daarvoor drie keer 50.000 euro op tafel.

—---------------------------------

Alle politieke partijen zijn het er eindelijk over eens: de verbreding van het Schipdonkkanaal in het Meetjesland en de regio Damme moet er niet komen. De reservatiestrook die de buurt al meer dan veertig jaar gijzelt, mag dus geschrapt worden.

—-----------------------------

Op de E40 in Aalter is dinsdag een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder die op de E40 richting Gent reed, werd door de laaghangende zon verblind en zag zo niet dat er ter hoogte van de werken file was ontstaan. De jongeman reed in op de achterkant van een vrachtwagen en raakte levensgevaarlijk gewond.

—----------------------------

De Kringloopwinkel Meetjesland gooit zich op tweedehandsartikelen rond carnaval. Vanaf nu halen verschillende vestigingen van de Kringloopwinkel Meetjesland alles uit de kast, zodat kinderen en hun coole ouders de show kunnen stelen in te gekke verkleedkledij. Je vindt vanaf nu tot eind februari een leuk tweedehandsaanbod rond carnaval in de Kringloopwinkels van Eeklo, Aalter en Maldegem.

—-----------------------------------------

Het Sint-Annazwembad in Maldegem moet deze zomer voor twee of drie maanden dicht, voor dringende werken. Het idee om een tijdelijk buitenzwembad aan te leggen, is zo ontstaan. De komende dagen en weken zal de nieuwe bestuursploeg in Maldegem bekijken of het openluchtzwembad er wel of niet komt.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws