Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 februari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 15 februari 2022 door Crew

Inwoners van Aalter die snel nog een boosterprik of een vaccinatie willen, doen dat best nu. In de week van 28 februari verhuist het centrum, en moet het dus tijdelijk dicht. “Het vaccinatie- en testcentrum verhuist in de week van maandag 28 februari naar de oude bibliotheek in de Boomgaardstraat in Aalter.

—-------------------------------

Na Groen vragen nu ook N-VA, CD&V, Open Vld en Vooruit aan de Vlaamse Regering om de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal in het Meetjesland en regio Damme te schrappen. Vandaag buigt een commissie van het Vlaams Parlement zich over de afschaffing van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal. Een punt dat door Mieke Schauvliege (Groen) op de agenda werd gezet. —-------------------------------

Melina Van Audenaerde (35) wordt de nieuwe algemeen directeur van de gemeente Sint-Laureins, en wordt dus het hoofd van de hele gemeentelijke organisatie. Melina Van Audenaerde kijkt er enorm naar uit om als algemeen directeur de schakelfiguur te zijn tussen de medewerkers en de beleidsmakers in Sint-Laureins.

—----------------------------

Brugge krijgt 7 op 10 in een bevraging over fietscomfort en -veiligheid. Het gaat om cijfers uit de grote publieksbevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Alle Vlaamse fietsers konden het afgelopen najaar het fietsbeleid binnen hun stad of gemeente beoordelen. In totaal brachten een kleine 20.000 deelnemers online een stem uit.

—----------------------------

Het was lange tijd onzeker, maar nu is het definitief. Op zondag 27 februari viert Maldegem carnaval en rijdt de 55ste avondstoet uit. Hoe het programma er precies uitziet, wordt later deze week bekendgemaakt. Maar ondertussen is het wel honderd procent zeker dat Maldegem carnaval kan vieren. Ook al wordt het in heel wat andere gemeenten afgelast.

—--------------------------------

Het wordt een drukke week in Kunstencentrum ArtA’A, aan het station in Aalter. Nog tot en met zondag 20 februari is er de Toonweek, Dag van de Academies en ook ‘Academie op scène’ met heel wat voorstellingen. “Tijdens de Toonweek kan je elke dag leerlingen van de Academie in de domeinen muziek, woord en dans aan het werk zien.

—---------------------------------------

De jeugd van wielerclub KVC ‘t Meetjesland stoomt zich klaar voor het wegseizoen. Op een iets professionelere manier dan vroeger. Dankzij de samenwerking met Athlete ID en de vorming van een cluster van een tiental trainers uit de regio. Met de nieuwelingen werkt KVC ‘t Meetjesland de Beker van België af.

—----------------------------------

Vandaag wordt het langverwachte startschot gegeven van de werken in de Korte Moeie, IJzerstraat en Mandeweegsken in Eeklo. Tot eind 2023 wordt er gewerkt. Er komt zowel een nieuwe gescheiden riolering als een nieuwe weginrichting. De nutsmaatschappijen starten aan de aanpassingswerken, als voorbereiding op de grote riolerings- en wegenwerken die dan in oktober starten.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws