Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 februari 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 14 februari 2022 door Crew

De politie van Aalter waarschuwt op hun Facebookpagina voor diefstallen uit voertuigen. Ze geven ook een aantal tips - Verwijder bv alle andere waardevolle voorwerpen uit de auto. Schakel altijd de bluetooth en wifi-functie van uw gps, laptop of gsm uit. Op die manier voorkomt u dat potentiële dieven het signaal opvangen en achterhalen dat er waardevolle toestellen in uw wagen verborgen liggen.

—-----------------------------

Om de gemeente Aalter vanop de E40 niet helemaal weg te steken zal de geluidsmuur aan de fly-over niet in beton, maar in glas worden gemaakt. Na de geluidsmuren langs de E40 wordt nu volop gewerkt aan de geluidsmuren langs de fly-over van de afrit. De fly-over is de zwevende brug waarover je van op de E40 rechtstreeks naar de Knokkeweg (N44) kan, zonder een rotonde op te rijden.

—--------------------------------

Pendelaars en buurtbewoners rond het Stationsplein in Brugge namen dit weekend kennis van de plannen van de Vlaamse overheid en de stad Brugge om vanaf 2024 drie tunnels te bouwen onder de R30 aan het station. De ingreep moet de omgeving een stuk veiliger maken voor voetgangers en fietsers.

—------------------------------

De schaatspiste in Maldegem lokte afgelopen weekend al meteen een pak volk. De carnavalsperiode staat in Maldegem al enkele jaren synoniem voor schaatspret. Door corona moesten ze het evenement vorig jaar spijtig genoeg annuleren.

—--------------------------------

Aan Ter Lake in Aalter heeft een brand gewoed bij Corvelyn, een bedrijf gespecialiseerd in planken- en parketvloeren. De brandweer kwam meteen ter plaatse en kon het vuur snel blussen. De brand ontstond in een container die gevuld was met houtschilfers.

—-------------------------------

De nieuwe burgemeester van Maldegem Koenraad De Ceuninck (40) veegt meteen enkele prestigeprojecten van tafel. Zijn ploeg van CD&V, N-VA en Groen schrappen alle voorbereidingen voor de bouw van een nieuw cultuurcentrum en de bouw van de evenementenhal. Wat gaat de nieuwe beleidsploeg in Maldegem dan wel doen wordt later duidelijk.?

—--------------------------

De politiezone Meetjesland waarschuwt de bevolking van hun politiezone dat ze controleren op ladingverlies bij aanhangwagens. Zet je lading vast met spanbanden. Als de lading niet geschikt is om vast te zetten met spanbanden (tuinafval bv.), kun je ook een net gebruiken.

—-----------------------------------

De Sleutel, het centrum voor drughulpverlening en preventie, opent in Eeklo een nieuw ambulant centrum voor mensen met een verslavingsproblematiek. Eeklo was vragende partij om een aanbod te hebben in eigen stad, en dat ambulant centrum is er nu in de Kaaistraat 34. www.desleutel.be.

—-----------------------------------

Van maandag 14 februari tot en met 13 maart wordt gewerkt in de Hoogstraat in Eeklo. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De Hoogstraat krijgt een nieuw betonvak, ter hoogte van de bocht. Zowel auto’s als fietsers moeten een maand omrijden. Je volgt de omleiding via de Moerstraat. Info: www.eeklo.be.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws