Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 februari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 11 februari 2022 door Crew

Maldegem heeft officieel een nieuw gemeentebestuur. CD&V, N-VA en Groen gaan Maldegem nog tot eind 2024 besturen. Koenraad De Ceuninck van CD&V is de nieuwe burgemeester. Er vielen donderdagavond tijdens de gemeenteraad pittige woorden, maar uiteindelijk verliep alles vrij rustig en constructief.

—-------------------------------

Mieke Schauvliege (Groen) uit Aalter zet de schrapping van de reservatiestrook van het Schipdonkkanaal in het Meetjesland, op de politieke agenda van het Vlaams Parlement. Al meer dan twintig jaar weten buurtbewoners van het Schipdonkkanaal niet of ze hun huizen mogen verbouwen”, zegt Mieke Schauvliege. —----------------------------------

De sloop van het oude hotel en de cinema Capitole in de Stationsstraat in Aalter komt in de laatste fase. De aannemer is de voorbije weken bezig met de sloop van het achterste gedeelte van de oude cinema, en dat brengt geen hinder met zich mee voor het verkeer. Maar in de periode van 11 februari tot 7 maart krijgt de aannemer de tijd om ook de voorkant van het oude gebouw te slopen, en dat zal wel heel wat verkeershinder veroorzaken.

—---------------------------------------------

Het werd al twee keer uitgesteld door corona, maar op zondag 29 mei wordt Aalter alsnog de gastgemeente voor de ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker’. Tijdens het Hemelvaartsweekend strijken duizenden fietsers en supporters neer in Aalter, en daar wil de gemeente een feest van maken. Voor het event worden nog een pak vrijwilligers gezocht? Je kan je daarvoor opgeven via www.de1000km.be/vrijwilligers.

—---------------------------------------

In Sint-Laureins is gisteren een loods achter twee woningen helemaal in de vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond, de huizen liepen rookschade op. De brand ontstond tijdens laswerken en verspreidde zich razendsnel. De brandweer kon voorkomen dat het vuur naar de huizen oversloeg. De twee bewoonsters konden ontkomen en bleven ongedeerd.

—---------------------------------------

Dankzij de projectoproep ‘Natuur in je Buurt’ zal er dit jaar 32 hectare extra natuur bijkomen in de West-Vlaamse dorpskernen. Negen West-Vlaamse projecten krijgen daar samen 685.000 euro subsidies voor. “Een derde van de totale toename natuur in Vlaanderen situeert zich in West-Vlaanderen”.

—--------------------------------

De bedrijven Van Tornhaut, Van de Walle en Volus uit Aalter, allemaal behorend tot VT-Invest, hebben op hun parking 23 laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Op de bedrijfsparking langs de Knokkebaan (N44) in Aalter staan nu 23 laadstations van TotalEnergies. Niet alleen te gebruiken door het eigen personeel, maar ook alle bezoekers en passanten kunnen er hun elektrische wagen opladen.

—-----------------------------------

De ambiancegroep Swoop van Meetjeslander Filip D’haeze mag op deze vrijdag 11 februari de ijspiste van Maldegem feestelijk openen. Je kan op de Markt van Maldegem vanaf vrijdagavond schaatsen, en de ijspiste blijft liggen tot en met 6 maart.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws