Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 10 februari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 10 februari 2022 door Crew

Bart Van Hulle (57) is aan zijn laatste uren bezig als burgemeester van Maldegem. Donderdagavond moet de gemeenteraad de fakkel doorgeven aan de nieuwe ploeg van CD&V, N-VA en Groen, met Koenraad De Ceuninck als burgemeester.

—-------------------------

Gisterenavond was er zware verkeershinder door een aanrijding ter hoogte van de werken op de E40 in Aalter richting Gent met vertragingen tot een halfuur. In de file ter hoogte van de werken op de E40 reed een vrachtwagen in op een personenwagen. “Er vielen geen gewonden maar de wagen moest wel getakeld worden.

—---------------------------

Eeklo steekt het stadhuis de komende dagen in een opvallende rode kleur. Het stadsbestuur wil iedereen zo warm maken voor Valentijnsdag. Er werd een speciale valentijnswandeling uitgestippeld in het centrum van Eeklo. De route van de wandeling is te vinden op www.eeklo.be/valentijn.

—---------------------------

De gemeente Aalter wil zoveel mogelijk gebeurtenissen op beeld leggen, maar kan zelf niet overal zijn. In Aalter zijn ze op zoek naar amateurfotografen met een hart en oog voor hun gemeente. Stuur je foto door naar [email protected] en misschien zie je je beeld wel verschijnen in TotAalter.

—---------------------------------------

Maldegem heeft 700.000 euro aan de kant liggen voor een uitbreiding van de brandweerkazerne in de Bloemendaelelaan. De brandweerkazerne moet groter en moderner worden, en daar is geld voor voorzien. Donderdagavond krijgt Maldegem wel een nieuw gemeentebestuur. Of de nieuwe meerderheid van CD&V, N-VA en Groen dezelfde piste volgen, wordt pas later duidelijk.

—--------------------------------

In de nacht van 3 op 4 februari 2022 werd er ingebroken in het AXA-kantoor in de Stationsstraat en in het gebouw van de Christelijke Mutualiteiten in de Garenstraat in Eeklo. De verdachte van beide inbraken kon gelukkig snel geïdentificeerd worden, onder andere op basis van camerabeelden.

—-------------------------------------

Eeklo gaat de speelpleinen op het Feltreplein en in de AVS-straat omvormen tot ‘speelnatuur’. Er zullen natuurlijke materialen met inheemse beplanting gecombineerd worden. De stad Eeklo wil zich volop inzetten op het speelbaar maken van de publieke omgeving.

—------------------------------------------

Voormalig staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (72) komt op woensdag 9 maart naar het pop-uptheater van De Herbakker. Moreels komt spreken over ontwikkelingssamenwerking. Hij laat zich interviewen over de noodzaak ervan.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws