Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 februari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 9 februari 2022 door Crew

Jongeren tussen 12 en 17 jaar kunnen vanaf donderdag terecht in het vaccinatiecentrum van Brugge voor hun boosterprik. Tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie moet minstens een periode van vier maanden zitten. De jongeren moeten zich verplicht registreren via www.brugge.be/boosterprik12tot17.

—--------------------------------------

De politie van Aalter gaat jongeren die een verkeersovertreding maken sneller naar de verkeersles sturen in plaats van een boete te geven. Naast sensibiliseren voert de politie ook controles uit, bij onder andere ook ook fietsers want alle weggebruikers moeten de wegcode naleven. Tijdens de verkeerslessen gaat de politie dieper in op de wegcode en het belang van de verkeersregels.

—-------------------------------------

De gevangenis Nieuwewandeling in Gent zit overvol. De situatie is zelfs zo erg dat 54 mensen op de grond moeten slapen. Er is een grote instroom in de gevangenis, omdat door corona veel straffen niet zijn uitgevoerd en die moeten nu ingehaald worden.

—---------------------------------------

Autobedrijf DCT in de Industrielaan 9a in Maldegem heeft een snellader voor elektrische wagens op de parking geïnstalleerd. In maximum twintig minuten is je elektrische wagen zo weer helemaal opgeladen. Naast de snellader in Maldegem kunnen chauffeurs van elektrische wagens ook in Aalter terecht aan een snellaadstation. Dat staat sinds kort op parking Aard in Aalter.

—---------------------------------------

De vier vaccinatiecentra in het Meetjesland willen de komende weken volop inzetten op het boosteren van de tieners tussen 12 en 17 jaar. Een uitnodiging komt er niet, dus je zal zelf moeten inschrijven. Wie wil, zal zeker voor de krokusvakantie de tienerbooster krijgen. Ook de kleinste kinderen worden ondertussen volop geprikt.

—-----------------------------------

Na meer dan tien maanden werken kan de Celiebrug op de grens van Sint-Laureins en Maldegem op donderdag 10 februari eindelijk weer open. De Vlaamse Waterweg voert sinds april vorig jaar structurele herstellingen uit aan de Celiebrug. De werken zouden maar enkele maanden duren, maar uiteindelijk werden het tien maanden.

—---------------------------------

Eeklo heeft een plan klaar om in de toekomst gewapend te zijn tegen de gevolgen van enerzijds zware regenval en anderzijds perioden van lange droogte. Nu is in kaart gezet waar bijvoorbeeld extra riolering moet komen, waar de afwatering beter moet, en waar nog mogelijkheden zijn tot ontharding.

—-------------------------------------------

Organisator Brugge Plus heeft dinsdag een oproep gelanceerd naar Brugse chefs die willen meedoen met Kookeet, het bekende culinaire evenement zal dit jaar op 24, 25 en 26 september zal plaatsvinden.Omwille van corona is de vernieuwde versie van Kookeet in de tuinen van het Grootseminarie al twee jaar na elkaar uitgesteld.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws