Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 februari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 8 februari 2022 door Crew

De gemeenschapswacht in Eeklo zal voortaan bestuurlijke verslagen opmaken die kunnen uitmonden in gemeentelijke administratieve sancties, of ze zogeheten GAS-boetes. Dit heeft als voordeel dat er snel een proces-verbaal kan worden opgemaakt, zonder dat stad Eeklo hiervoor een beroep moet doen op de politie.

—--------------------------------

De Gezinsbond Aalter en Natuurpunt Aalter gaan het Geboortebos in het Ganzeveld weer een stukje groter maken. Op zondag 20 februari worden al voor de zevende keer geboortebomen aangeplant. Door corona moet je wel op voorhand inschrijven, en dat kan tot 13 februari. Inschrijven op de website aalter.gezinsbond.be.

—----------------------------------------

Nieuws dan uit eigen huis, want Kix DJ Marc Verleyen uit Deinze maakte samen met Rick De Hey een nieuwe single en die is deze week Tip voor de top bij Kix. —------- De single is een samenwerking, tussen Marc V en Rick De Hey, horen we van Marc Verleyen**** Never Gonna Hide heet de nieuwe single en het is een nummer met een boodschap **** en het nummer Never gonna hide kan je hele week lang hier horen bij Kix als Tip voor de top en je kunt het ook online aankopen of streamen via youtube.

—-----------------------------

In het provinciedomein Bulskampveld worden deze winter 13.000 extra bomen geplant. Dat gebeurt deels via een publieke plantactie op zondag 13 februari. Bulskampveld is een zogenaamd landschapspark. Het is een van de grootste bossen van West- en Oost-Vlaanderen.

—---------------------------------

Restaurantketen Pizza Hut moet nog dit jaar haar goed draaiende locatie op het Simon Stevinplein in Brugge verlaten. Het is de verhuurder van het gebouw die de huurovereenkomst heeft beëindigd. Pizza Hut zet de zoektocht naar een nieuwe locatie in de de stad Brugge verder.

—-----------------------------------

Het gaat goed met derdeprovincialer VK Knesselare. De voetballers van coach Frank De Clerck doen het beter dan verwacht. Na een 19 op 21 maakt de ploeg nog steeds een kans op de tweede periodetitel en met de huidige vijfde plaats kan het ook via de klassering nog in die eindronde raken.

—-----------------------------------

Het schaatsplezier in Maldegem staat dit jaar gepland van vrijdag 11 februari tot en met zondag 6 maart. Over het randprogramma en optredens is nog niet veel bekend gemaakt, maar wellicht wordt dat door corona nog iets beperkter. Meer info vind je op de Facebookpagina ‘IJspiste Maldegem’.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws