Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 februari 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 7 februari 2022 door Crew

Open Vld en De Merlaan vrezen dat Maldegem zal fuseren, nu komende donderdag een nieuw gemeentebestuur aan de macht komt. Door de recente politieke verschuivingen zit CD&V zowel in Maldegem als Eeklo terug in de meerderheid. Ook in Lievegem en Aalter is dat het geval. Voor Open Vld en De Merlaan in Maldegem reden genoeg om een grote fusie te voorspellen.

—------------------------------

Een automobilist heeft zondagavond een ravage aangericht in de Baron Ruzettelaan in Assebroek. Verscheidene wagens werden aangereden en liepen zware schade op. De chauffeur werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur. De automobilist reed richting Steenbrugge en verloor plots de controle over het stuur.

—----------------------------

De politie laat weten dat ze snelheidsovertreders blijft controleren op de Brugsesteenweg in Eeklo. Door wegenwerken in de Leopoldlaan is het verkeer er de laatste tijd toegenomen. De politie plaatste in de straat op twee locaties een preventieve snelheidsmeter aangezien de weg zou kunnen uitnodigen tot ongepaste snelheid.

—----------------------------

Ouders die tijdens de krokusvakantie kinderopvang nodig hebben in Aalter, kunnen vanaf maandag 7 februari hun plaatsje reserveren. De gemeente Aalter biedt tijdens de krokusvakantie kinderopvang aan op vier locaties. Inschrijven kan vanaf maandag 7 februari om 19 uur via www.aalter.be/bko.

—-------------------------------

Voor de tweede zaterdag op rij was er protest aan het Godshuis in Sint-Laureins. Mensen komen er samen omdat er plannen zijn om daar 240 asielzoekers op te vangen. Ook frontman van het Vlaams Belang: Dries Van Langenhove kwam langs, en sprak de mensen toe vanop de trappen van het Godshuis. Hij pleitte tegen nieuwe open asielcentra, en vreest dat de massamigratie ons land ontwricht.

—-------------------------------

Aalter lost nieuwe resultaten van de flitscontroles in de felbesproken zones 30. Een kleine twintig procent van de bestuurders rijdt toch nog te snel. Op 1 september werd in alle dorpscentra van Aalter een grote zone 30 ingevoerd. Na een inloopperiode begon de politie effectief te flitsen, en vallen er boetes in de bus.

—--------------------------------------

Op de grote invalswegen naar het Meetjesland staan nieuwe borden die de regio bij de passanten beter moet promoten. Onder andere op de Expressweg N49 in Maldegem en Assenede werden grote borden geplaatst. “Op de N49 en E40 rijden veel mensen gewoon door het Meetjesland. Maar we willen ze hier ook doen stoppen”, klinkt het bij de organisatie.

—------------------------

Het parkplein in de ‘witte wijk’ van Eeklo zal grotendeels onthard worden. De stad Eeklo voorziet elk jaar 100.000 euro om pleinen en straten te ontharden. Er komen in Eeklo nog onthardingsprojecten in onder andere de Heidelaan, Westlaan en de Guido Gezellestraat.

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws