Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 4 februari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 4 februari 2022 door Crew

Koenraad De Ceuninck, de toekomstige burgemeester van Maldegem, wil zich nog een week op de achtergrond houden. Pas wanneer hij aangesteld is, wil hij praten. De politieke storm in Maldegem is na enkele woelige dagen gaan liggen. CD&V en Groen in Maldegem kijken intussen uit naar de toekomst.

—-----------------------------

De hele maand februari en maart kan je in het Kunstencentrum ArtA’A in Aalter gaan kijken naar de reizende tentoonstelling ‘Diepgewortelde bomen’. Vijf natuurfotografen brengen de meest indrukwekkende bomen van het Meetjesland in beeld. De tentoonstelling is te bezichtigen in ArtA’A op het Stationsplein 25 in Aalter.

—-------------

De komst van enkele stroomgroepen aan het Godshuis in Sint-Laureins zorgt voor ongerustheid. Toch is de beslissing om er al dan niet een asielcentrum in onder te brengen nog niet genomen. Er loopt een onderzoek om te kijken of het Godshuis een asielcentrum voor 240 asielzoekers zou kunnen worden.

—-----------------------------

Eeklo toont zich ambitieus in de ondersteuning van elektrisch rijden, en wil snel meer publieke laadpalen in de stad. Een van de engagementen die daarin aangegaan wordt, is het voorzien van een laadpunt per honderd inwoners, tegen 2030.

—--------------------------

De Bruggeling ziet bezoekers nog altijd graag komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen. Ondanks de vaststelling dat iets meer dan de helft van de Bruggelingen een jaar met minder toeristen aangenaam vond, is twee derde van mening dat de voordelen sterker doorwegen dan de nadelen. —--------------------------

De MAKO-robot van het AZ Alma in Eeklo heeft in nog geen twee jaar tijd al duizend knieprotheses gestoken. Het gaat om negentig procent van die operaties. Voor de arts biedt de robot de zekerheid dat de prothese exact wordt geplaatst volgens het vooropgestelde plan. Op termijn zal dit leiden tot een kortere operatieduur en zelfs een kortere hospitalisatieduur.

—-----------------------

De gemeente Aalter geeft de kans aan buurten om in de paasvakantie en de zomervakantie een speelstraat in te richten. Minimum twee bewoners van de straat moeten de aanvraag tot speelstraat indienen. Dat kan via www.aalter.be/speelstraten.

—-----------------------------

De Parkcross van Maldegem wordt nu zaterdag 5 februari de eerste veldrit waar weer publiek welkom is. Ook al zijn dat maximum 4.000 toeschouwers. Wie wil gaan supporteren, moet een Covid Safe Ticket voorleggen en moet ook een mondmasker dragen. “Door de opgelegde coronamaatregelen wordt het terrein opgedeeld in vier aparte zones met aparte inkomposten.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws