Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 februari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 3 februari 2022 door Crew

CD&V, N-VA en Groen in Maldegem hebben officieel een collectieve motie van wantrouwen ingediend tegen het huidige gemeentebestuur van Maldegem. De partijen zullen nu de gemeente Maldegem verder samen besturen, met Koenraad De Ceuninck (CD&V) als nieuwe burgemeester. Uittredend burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) is ontgoocheld.

—----------------------------

Het treinverkeer tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge was gisterenavond onderbroken na een aanrijding in Maria-Aalter. De hulpdiensten bevestigen dat het om een wanhoopsdaad gaat. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

—--------------------------------

De politie Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) heeft drie elektrische voertuigen aangekocht. De zone engageert zich zo om haar wagenpark te ‘vergroenen’. “Samen met de gemeenten zullen ook de nodige laadpalen worden voorzien.

—-------------------------

Eeklo heeft al het Herbakkersfestival, maar krijgt er vanaf dit jaar een nieuw festival bij. Reerock wordt gehouden op zaterdag 14 mei. Reerock wordt een gratis festival en zal gehouden worden op het domein van het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo.

—------------------------------

Maldegem had gisteren de woeligste dag uit haar politieke geschiedenis beleefd. Dinsdagavond trok N-VA de stekker uit de meerderheid. Woensdagmiddag was het al beklonken dat ze voortaan met CD&V en Groen verder willen. Exit voor burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld), en de rode loper voor Koenraad De Ceuninck (CD&V) als nieuwe burgemeester.

—----------------------

West-Vlaamse steden en gemeenten kunnen opnieuw subsidies aanvragen om hun tram- en bushaltes toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. 8 op de 10 van die haltes zijn niet in orde. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) opvroeg bij de minister van Mobiliteit, Lydia Peeters.

—----------------------

De oudste wijk van Sint-Andries krijgt vanaf begin mei een stevige opknapbeurt. De wijk bevindt zich achter het Jan Breydelstadion. Er komt een nieuwe riolering, met speciale aandacht voor de vele oude bomen die er staan. De bewoners wilden vooral meer parkeerplaatsen behouden in de straten. De totale kostprijs bedraagt ruim 3,2 miljoen euro.

—--------------------------------

Zuivelgigant FrieslandCampina, met vestiging in Aalter, kon turn- en dansfenomeen Nina Derwael strikken om drie jaar lang het gezicht van hun merk Campina te worden. Nina Derwael start haar dag graag sterk met een ontbijt met verse kazen. Ook tussen trainingen en wedstrijden door eet en drink de atlete zuivelproducten.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws